Jó ha tudjuk, mit tartalmaz a hús (?)


Hirdetés

Egy hentes, aki tíz éve nincs a szakmában interneten közzétett levelében őszintén és ledöbbentően vall arról, hogy mit tartalmaznak a húsok. Saját elmondása szerint azért nem dolgozik már hentesként, mert nem bírta a lelke feldogozni mindazt, amiket ott látott.

 

 

„Az egyik szemem sír, a másik nevet. 1984 óta vagyok hentes és sok mindent láttam és sok helyen dolgoztam. Nem azért dolgoztam sok helyen, mert rossz hentes vagyok, csak az ott tapasztalt dolgokat nem tudtam összeegyeztetni a lelkemmel. Na, nem azért mert én 45kg-os Barbi baba vagyok, ellenkezőleg! 150kg-os, paraszt gyerek, akinek helyén van a szíve meg mindene. De ez nem a saját reklámomról akar szólni, inkább arról, amit már régóta el akarok mondani, de fogalmam sincs, kit érdekel és mi a búbánat az értelme. Még bevezetőként csak annyit, hogy 10 éve nem vagyok a szakmámban. Ja, a lelkiismeretem miatt.”

– írja az anonimitását megőrző hentes.

Hogy milyen káros és adalékanyagokat tartalmaznak az általunk legalább 99 százalékban húsnak gondolt élelmiszerek, arról a hentes lerántja a leplet.

A soluprat egy igen furcsán viselkedő adalékanyag, mely nagy mennyiségű vizet képes megkötni, s ezt sütés, főzés közben sem engedi ki magából. Ez az anyag a belekbe jutás után is végzi a dolgát: vagyis vizet köt le. (Sok hústermék fogyasztása után ezért érezzük úgy, hogy nagyon szomjasak vagyunk.)

A tejpor és szója valójában nem káros, csak éppen annyi az átverés a dologban, hogy amit az ember húsként vesz meg, annak ne legyen nagy része más hozzáadott anyag.

A felvágottban található emulgálószerek egyik szerepe, hogy megkössék a zsírt, vagyis ne legyenek láthatóak. De attól még nincsenek pozitív hatással a szervezetre!

Ami még nagyon megtévesztő lehet, az az, ha egy virsliről a barnás színe láttán azt gondoljuk, hogy azért ilyen, mert jól meg van füstölve. (Sokszor az illata is ezt jelzi…) Közben pedig a csel az egészben a műbél. Miután lehámozzuk róla, láthatjuk, híre-hamva nincs a jó füstölésnek. A szakmáját elhagyó hentes szerint a hústermékek körülbelül húsz százaléka hús. A többi pedig… Jobb, ha nem tudjuk.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/jo-ha-tudjuk-mit-tartalmaz-a-hus

Hirdetés
Hirdetés betöltése...