Izzadd ki a betegséged, mártózz meg a szénapolyvábanHirdetés betöltése…

A szénapolyva sokoldalú felhasználás ma már homályba veszett. Pedig a legváltozatosabb külső és belső betegségekkel szembeni gyógyhatását érdemes újra felfedezni.
Először is nézzük, mi is a szénapolyva? Amikor a gazda az aszú-szénát a pajtába behordta, annak alján “hulladék” képződik. Ez a “hulladék” a széna virágjából és polyvájából áll.

Felhasználása elsősorban a meleg fürdőhöz való hozzátétellel (szűrve vagy az egész főzettel) történik; de igen előnyösen alkalmazható göngyölésre, gőzölésre, borogatásra, kötésre.

Két gyógytényező az, mellyel ez esetben számolhatunk, egyrészt a szénapolyvában rejlő gyógyítóanyagokkal, másrészt az általuk kifejtett meleg hatásával. Ez utóbbi tulajdonságát alkalmazzák igen jó hatékonysággal a népi gyógyászatban is fagyásos betegségek kezelésében.

Jó eredményt érünk el tüdőgyulladás, tüdő-elnyálkásodás, tüdőhurut, mellhártyagyulladás, petefészek- és anyaméhgyulladás, köszvény, reuma, de más hasonló esetben is, különösen hólyag és vesebántalmaknál.
A szénapolyva borogatás azon a helyen, amelyre alkalmazzuk, aktív vérbőséget idéz idéz elő. A vérbőség folytán a környező szervekben és a beteg testrészen fokozódik az életműködés és a meleg hatására beáll a gyógyulás.

fű

A meleg a gyógyulási folyamat serkentésére elsőrendű tényező

Heveny (akut) gyulladásnál meleg szénapolyva borogatást vagy meleg pakolást alkalmazunk. A fájdalmat a meleg borogatás, a gyulladás természetétől függően különbözőképpen befolyásolja. Amikor még nem gennyesedett el a gyulladás. a meleg borogatás a fájdalmat lecsökkenti, néha meg is szünteti.

A gennyes gyulladásoknál a fájdalmak különösen erősen fokozódnak. Tapasztalati tény, hogy meleg, különösen szénapolyvás borogatásra vagy göngyölésre, esetleg növényfürdő után pl. reumánál, a beteg nehezen mozgatható testrészei fájdalom nélkül mozognak. Gennyes esetekben viszont ezek a fájdalmak szinte kibírhatatlanok.

Ugyancsak ajánlják a szénapolyva-borogatást a gyomor- és bélműködés zavarainál, a női tisztulás kényelmetlenségeinél, rendellenes vérkeringés, vértorlódás eseteiben, amikor igen jó eredményt érünk el vele.
A természet ébredését, a növényi élet megindulását, a tavaszi meleg váltja ki, mert meleg nélkül nincsen élet. Éppen így a meleg felhasználása hozza meg a gyógyulást is. A hideg vizet is csak azért használjuk, mert belső meleget fejleszt. Ha azonban a hideg víz hatására nem fejlődik meleg- meghűlünk, megfázunk.
A kórt okozó anyagokat ki kell küszöbölni a szervezetből. A gyógyulási folyamatot fokozni és siettetni kell minden gyógyító kezeléssel. Ebből a szempontból közömbös, hogy melyik testrész, a tüdő, mellhártya, gyomor vagy belek, az alsótest, hólyag, vese, vagy ízületek betegednek-e meg, vagy bőrkiütés, daganat-e az, amit gyógykezelni kell

A belső meleg képződés hiánya, sok gyógyíthatatlannak látszó betegség okozója.

A szervezetnek mesterséges meleggel való telítését meleg szénapolyva segítségével érjük el.
Ezzel behatóan a tudományos kutatás még nem foglalkozott, úgy, hogy tulajdonképpen csak a gyakorlat igazolta, hogy a vérszegények, idegesek és azoknál, akik hirtelen fogytak le, valamint a sápadtság bizonyos eseteiben, feltűnő gyógyeredmény lehet elérni.
Ezen betegségek gyógyításánál az az eljárás, hogy lábra, csípőre, combokra, felsőtestre meleg szénapolyva főzetbe mártott lepedőt helyezünk és takaróba göngyöljük a beteget, 10-15 perc után megitatjuk gyorsan forró kamilla-, hársfa-, vagy bodzateával, mely után kiadós izzadás fog bekövetkezni. Az ilyen gyöngyölésben egy óra hosszat is lehet maradni. (Gyengébb egyének, gyerekek, vagy öregek negyed vagy fél óra hosszat maradjanak a göngyölésben) A kipakolás után állott vizes lemosást kell adni.
szénapolyva borogatás, göngyölés egyszerű és teljesen ártalmatlan és rendszerint azt is megizzasztja, akinek az a meggyőződése, hogy őt nem izzasztja meg semmilyen szer.
Az általános megizzasztásra jó szer még – amellett, hogy a legtöbb betegségnél jótékonyan hat – a szénapolyva fürdő. Már a régi, kiváló természetgyógyászok igen kedvelt gyógyítószere volt; amennyiben alaposan és veszélytelenül váltja ki a hatásos izzadást. A gőzkamra, gőzfürdő szívbajos, asztmatikus, vesebajos, ideges embereknél veszélyes lehet. A szénapolyva fürdő gyermekeknél is alkalmazható.
A test általános kiizzadása jótékonyan befolyásolja a betegség kedvező lefolyását. Sok betegséget csak úgy lehet leküzdeni, hogy felfokozzuk a belső izgalmat; ilyen izgalom kiváltás a mesterségesen előidézett izzasztás.
Régi és közismert házi-szer izzasztásra a hársfa- és bodzatea is.

Hogyan készítsük el a szénapolyva fürdőt?

Ezzel a kezeléssel az anyagcserét, a vérkeringést serkenthetjük, és a szervek fokozottabb életmûködését eredményezzük. A szénapolyva meleg pakolás felmelegít, megizzaszt. Igen jó eredmény érhetõ el tüdõgyulladás, mellhártyagyulladás, petefészek– és méhgyulladás, köszvényreuma, hólyag– ésvesebántalmaknál.

5 l vízhez veszünk 1 kg tiszta szénapolyvát és lefedett edényben lassú melegítéssel felfőzzük, vagy zacskóba téve belelógatjuk a vízbe. Ezt a főzetet, vagy ennek többszörösét, esetleg szükség szerinti kisebb mennyiségét használjuk fel aszerint, hogy egész vagy fél fürdőt készítünk-e vagy csak egyes testrészeket fürösztünk. A fürdő 35-40 fokos legyen.

Gyermekeknél 30-35 fok. Időtartama 20-30 perc, esetleg kevesebb.
Az elkészített főzetet hozzáöntjük a meleg fürdőhöz.

Forrás: Timcsigyógynövény.blogspot

Otthoni módszerek sárga fogak ellen ( Szerző: Dr. Tihanyi László )
Lilahagymalekvár, a tél slágereHirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

Vércsoport és egészség: Ezeket a betegségeket... Tudósok szerint a jelenleg ismert négyféle vércsoportból számos betegségre lehet következtetni, aszerint, hogy ki milyen típushoz tartozik. Vagyis egyre több bizonyíték van arra, hogy bizonyos vércsoportok és várhatóan bekövetkező betegségek között összefüggések vannak. N...
Szuperbaktériumok – Miért szerencsések a Magy...   Az antibiotikumok elterjedt és könnyelmű használata az egyik legnagyobb támadás az emberiség egészsége ellen. A korábban halálos, mára legyőzöttnek hitt betegésgek ismét visszatérőben vannak, méghozzá megerősödve. Az őket okozó baktéiumok ellenállást fejleszte...
Rituális hajtépegetés – trichotillomania Gyakran előfordul, hogy feszült helyzetben, ha zavarban vagyunk, vagy akár unalomban is automatikusan kezünket a hajunkhoz visszük és megpödörjük, húzogatjuk vagy többször végigsimítjuk. Ennek a mellékcselekvésnek van egy figyelemelterelő, nyugtató vagy akár szórakoztató hatása...
Reggelente “veszélyesebbek” a víruso... A betegség súlyosságát befolyásolja, melyik napszakban fertőzte meg a szervezetet a vírus, állapították meg állatkísérletek alapján brit kutatók. A herpeszvírus sokkal gyorsabban terjedt az egerekben, ha a pihenőidejük kezdetekor érte őket a fertőzés – írták a tudós...
Otthoni praktikák erős testszag ellen Tudni kell, hogy minden ember izzad, ennek 99 százaléka víz, a többi rész ammóniák, illetve tejsav, ami elég ahhoz, hogy ha mondjuk két napig nem zuhanyozunk, akkor igencsak kellemetlen testszaggal kell szembenéznünk, na meg környezetünknek is. A megfelelő tisztálkodás mellett nézz...
NÉZD MI TÖRTÉNIK A BETEGSÉGEKKEL, HA ÉHGYOMOR... Japánban az emberek a reggelt azzal kezdik, hogy ébredés után rögtön vizet isznak. Több kutatás is megerősítette, hogy ha reggel, ébredés után vizet iszunk az jó hatással van az egészségünkre. Ez az egyszerű reggeli rutin több betegség esetén is jótékony hatást fejtett ki. ...
Nem betegség, csupán hiány Orvosság helyett napi négy liter folyadék Az orvos, aki felvette a harcot a gyógyszermaffia ellen – sokan így emlegetik dr. Lenkei Gábor magyarországi orvost, aki , Marosvásárhelyen telt ház előtt tartott, Betegségnek tűnő állapotok című előadásán bevallotta, val...
Izzadás ellen természetesen Hamarosan nyár lesz, hőség, és a szokottnál is jobban verejtékezünk majd. Akik vigyáznak az egészségükre, azoknak ajánlunk most néhány természetes praktikát izzadásgátlónak! Garantáljuk, hogy ennek híre igen, de szaga nem lesz! Mindannyian izzadunk  Testünkön kb. 3-4 milli...

Facebook hozzászólás