Itt a tavasz, végezzünk tisztítókúrát!


Hirdetés


Tavasszal nem csak a lakás nagytakarítása kerül középpontba, hanem egyre inkább kezdünk vágyakozni a friss zöldségek, könnyed ételek, saláták után. Tisztítsuk ki szervezetünket a télen lerakódott zsíroktól, méreganyagoktól. Amellett, hogy belevágunk egy tisztítókúrába, sétáljunk nagyokat, sportoljunk, nevessünk sokat és önfeledten.

 

Mivel ma húshagyó kedd van, ez a nap igencsak alkalmas arra, hogy elkezdjük a tisztítókúrát. Az alábbiakban egy pár megoldást ajánlunk, mindenki válassza ki azt, amelyik számára a legmegfelelőbb. A tisztítókúra eredményeképpen egészségesebbé válik hajunk, bőrünk, csillogóbb lesz a tekintetünk, mosolygósabbá válunk, energiaszintünk és életkedvünk is megnövekszik.

Gyümölcsdiéta

A kúra ideje alatt, ami körülbelül egy hetet jelent kizárólag gyümölcsöket fogyaszthatunk. Korlátlan mennyiségben, sőt azt is lehet, hogy csak egyetlen, a számunkra legegészségesebbnek tűnő gyümölcsre korlátozzuk a diétát.

Lébőjtkúra

Ez csak azoknak ajánlatos, akik igencsak kitartóak, hiszen naponta legalább 3-4-szer kell friss gyümölcsöt, zöldséget pucolni, aprítani és facsarni ahhoz, hogy eledelhez jussunk. A kúra alatt csak gyümölcs vagy zöldséglevet fogyaszthatunk, persze ezeket korlátlan mennyiségben lehet kombinálni.

Megvásárolható, kész salaktalanító termékek

Ezek teljesen megfelelőek azok számára, akiknek nincsen idejük, de van pénzük. Nagyon sok ilyen terméket kínálnak, csak alaposan utána kell járni, hogy melyik is az a fajta, amely hatékony és egészséges is.

Apró lépések elve

Ide az a fajta méregtelenítés tartozik, amikor egész évben odafigyelünk valamennyire arra, hogy hogyan étkezünk, mozgunk-e eleget, és mindezek mellett minden nap teszünk még valamit pluszba az egészségünkért. Például szedhetünk máriatövis kapszulát, naponta két héten keresztül mustármagot, articsóka kapszulát, vagy még kutakodhatunk a világhálón olyan gyógynövények után, melyek a máj és a szervezet tisztulását segítik elő.

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/itt-a-tavasz-vegezzunk-tisztitokurat

Hirdetés


Hirdetés betöltése...