Itt a lista, a Top 10 legmagasabb antioxidáns tartalmú zöldségek és gyümölcsökről!


Hirdetés

Az ORAC-skála az USA mezőgazdasági minisztériuma által standardizált minősítés az élelmiszerek antioxidáns szintjének mérésére. Az ORAC az „Oxygen Radical Absorbance Capacity“ (oxigén gyök abszorbancia kapacitás) kifejezés rövidítése, és egysége az ORAC-egység/ 100 g élelmiszer.

A képek alatt megjelenő számok ORAC egységet jelölnek.

Goji bab
Goji Bogyó – 25300 Vörösbab – 8320
fotó: Apogr
Wikimedia Commons
Bodza Fokhagyma
Bodza bogyó – 14697
fotó: H.Zell
Wikimedia Commons
Fokhagyma – 5346
fotó: KENPEI
Wikimedia Commons
Tőzegáfonya Vöröskáposzta
Tőzegáfonya – 9584
fotó: Mariluna
Wikimedia Commons
Vöröskáposzta – 3145
fotó: Kenpei
Wikimedia Commons
Fekete ribizli Brokkoli
Fekete ribizli – 7960
fotó: Jerzy Opiola
Wikimedia Commons
Brokkoli – 3083
fotó Wikimedia Commons
Szilva Spárga
Szilva – 7581
fotó: Erin Silversmith
Wikimedia Commons
Spárga – 2150
fotó: Stephan Mosel
Wikimedia Commons
Áfonya Rukola
Áfonya – 6552
fotó
Wikimedia Commons
Rukola – 1904
fotó
Wikimedia Commons
Szeder Cékla
Szeder – 5347
fotó: Fir002
Wikimedia Commons
Cékla – 1767
fotó: Siebrand
Wikimedia Commons
Málna Retek
Málna – 4882
fotó: Vasil
Wikimedia Commons
Retek – 1736
fotó
Wikimedia Commons
Alma Vöröshagyma
Alma – 4275
fotó: Glysiak
Wikimedia Commons
Vöröshagyma – 1521
fotó
Wikimedia Commons
Földieper Spenót
Földieper – 3577
fotó: Walter J. Pilsak
Wikimedia Commons
Spenót – 1515
fotó: Nillerdk
Wikimedia Commons

http://oracvalues.com

Hirdetés

Hirdetés betöltése..