Hirdetés
Az ORAC-skála az USA mezőgazdasági minisztériuma által standardizált minősítés az élelmiszerek antioxidáns szintjének mérésére. Az ORAC az „Oxygen Radical Absorbance Capacity“ (oxigén gyök abszorbancia kapacitás) kifejezés rövidítése, és egysége az ORAC-egység/ 100 g élelmiszer.
A képek alatt megjelenő számok ORAC egységet jelölnek.
![]() |
![]() |
|
Goji Bogyó – 25300 | Vörösbab – 8320 fotó: Apogr Wikimedia Commons |
|
![]() |
||
Bodza bogyó – 14697 fotó: H.Zell Wikimedia Commons |
Fokhagyma – 5346 fotó: KENPEI Wikimedia Commons |
|
![]() |
![]() |
|
Tőzegáfonya – 9584 fotó: Mariluna Wikimedia Commons |
Vöröskáposzta – 3145 fotó: Kenpei Wikimedia Commons |
|
![]() |
||
Fekete ribizli – 7960 fotó: Jerzy Opiola Wikimedia Commons |
Brokkoli – 3083 fotó Wikimedia Commons |
|
![]() |
![]() |
|
Szilva – 7581 fotó: Erin Silversmith Wikimedia Commons |
Spárga – 2150 fotó: Stephan Mosel Wikimedia Commons |
|
![]() |
![]() |
|
Áfonya – 6552 fotó Wikimedia Commons |
Rukola – 1904 fotó Wikimedia Commons |
|
![]() |
![]() |
|
Szeder – 5347 fotó: Fir002 Wikimedia Commons |
Cékla – 1767 fotó: Siebrand Wikimedia Commons |
|
![]() |
||
Málna – 4882 fotó: Vasil Wikimedia Commons |
Retek – 1736 fotó Wikimedia Commons |
|
![]() |
![]() |
|
Alma – 4275 fotó: Glysiak Wikimedia Commons |
Vöröshagyma – 1521 fotó Wikimedia Commons |
|
![]() |
![]() |
|
Földieper – 3577 fotó: Walter J. Pilsak Wikimedia Commons |
Spenót – 1515 fotó: Nillerdk Wikimedia Commons |