Ismerjétek meg a mézek KIRÁLYNŐJÉT!


Hirdetés


A manuka mézről biztosan nem sokan hallottak, de érdemes megismerkednünk vele. Leginkább azért, mert egészségünk szempontjából hasznos lehet, ha bevezetjük mindennapjainkba.

manuka-mez

A manuka méz az új-zélandi manuka bokor virágjának nektárjából származik, és már az ókorban használták sebgyógyítóként, fekélyek ellenSokkal nagyobb gyógyító hatással rendelkezik, mint más mézek, belsőleg és külsőleg egyaránt alkalmazhatjuk.

Ha bélproblémákkal, rossz emésztéssel küzdünk, ajánlatos rendszeresen manuka mézet fogyasztani. De vastagbélgyulladás, irritábilis bélszindróma, gyomorfekély és gyomorhurut gyógyítására is használhatjuk. Képes elpusztítani a bélrendszerben lakozó rossz baktériumokat, és ezzel egy időben serkenti a jó baktériumok szaporodását.

A manuka méz kiváló energiafokozó, éppen ezért ajánlatos fogyasztani, ha rendszeresen vagy versenyszerűen sportolunk, vagy csak az immunrendszerünket szeretnék szinten tartani. Segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet is.

Képes legyőzni a Stapylococcus baktériumot, mely leginkább egy legyengült immunrendszernél jelentkezik gennytüszők formájában. Sokan küzdenek ezzel a problémával, gyakran a stapylococcus az okozója a légcsőhurutnak, orrmelléküreg gyulladásnak és középfülgyulladásnak is.

Ha rendszeresen fogyasztunk manuka mézet sok visszatérő légúti betegséget és komoly gombás megbetegedéseket is megelőzhetünk, megszüntethetünk vele.

A fogíny bedörzsölése által megakadályozhatjuk a szájban levő baktériumok terjedését, a fogínygyulladás és más szájbetegségeket is.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/ismerjetek-meg-mezek-kiralynojet

Hirdetés


Hirdetés betöltése...