Irán megtámadta Szaúd-Arábiát!


Hirdetés

Délelőtt  írtuk meg, hogy drón támadás érte a világ 2 legnagyobb olajmezejét, és a világ legnagyobb olajfinomítóját! Az első elemzések arról szóltak, hogy a támadás Jemen felől érkezhetett, mivel a Houthi lázadok magukra is vállaltak az esetet, azonban már akkor sejteni vélték, hogy ez nem biztos, hogy így van! Erős lehet tehát a cím, azonban az USA szerint, ez gyakorlatilag így van! “Nem kétséges, hogy Irán felelős érte.  Nincs más jelölt.” – mondta a magas rangú tisztviselő az újságíróknak.

Az iráni külügyminisztérium szóvivője, Abbas Mousavi “értelmetlen vádaskodás címén” elutasította az USA vádjait. A forradalmi gárda egyik vezetője azonban figyelmeztette az USA-t, hogy az Iszlám Köztársaság készen áll a “teljes értékű” háborúra.

USA  szerint nem is drónok érkeztek, hanem tengerjárókról kilőtt rakéták okozták a jelentős pusztítást!  Egyenlőre nem tudni mi következik, azonban a helyzet percről-percre változik! Ha 100%-ig bizonyossá válik, hogy Iránnak köze van a támadáshoz, az de facto, háborús cselekmény!

Hirdetés
Hirdetés betöltése...