Immunerőstés kurkumával


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

IMMUNERŐSÍTÉS KURKUMÁVAL – A LEGKIEMELKEDŐBB ORVOSI FŰSZERREL

Egy orvosbarátnőm feltett a Facbookra egy linket a kurkuma gyógyító hatásáról. Ez nagyszerű, gondoltam, mikor egy orvos valóban gyógyítani akar.

Vannak olyan orvosok is, akik elkötelezik magukat. Olyan 15+ évvel ezelőtt, mikor még volt Petőfi Rádió, ott dolgoztam, és a legjobban fizető meló a bujtatott reklám volt. Gyógyszergyárak fizettek érte. Egyszer engem is elküldtek, hogy egy ilyen elkötelezett professzort, mint gyógyítani vágyó szaktekintélyt meginterjuvoljak. Ma már kifejezetten büszke vagyok rá, hogy ez a kitűnő professzor betelefonált a szerkesztősegbe, hogy engem többet ne küldjenek, mert nem viselkedtem elég tisztelettudóan…

Egyébként szeretem az orvoskat, azokat, akik gyógyítani akarnak. Például ez a barátnőm is nyilván azért tette közzé a kurkuma áldásos hatásaitról szóló cikket, hogy minél több ember egészségére válhassék. Hiszen a fűszerekhez bárki hozzájuthat vénynélkül. Dr Christine Horner is ilyen orvos. Igaz elég tökéletesen néz ki hajlott kora ellnére…, ami annak tudatában, hogy plasztikai sebészként kezdte karrierjét (mellrekonstrukciókat végzett mellrák következtében operált nőkön), szóval felmerül a gyanú, hogy tökéletes megjelenése némi segítséget élvez, de az egyéb nagyszerűsége mellett efölött igazán szemethúnyhatunk. A fáradhatatlan gyógyítani, sőt segíteni akarás sokkal lényegesebb jellemzője, mint a gyönyörű bőre, hosszú szőke haja és fehéren csillogó fogsora. Mikor megdöbbenve azon vette észre magát, hogy egyre fiatalabb nőket operál, félretolta azt a klisét, amit a gyógyszergyárak orvostanhallgatóként a fejébevertek, miszerint „nem tudjuk, hogy mitől keletkezik a rák”, és nekilátott orvosi kutatások után kutatni, amik válaszhoz segítik. Azt mondja, hogy több száz ilyet talált, és több száz olyan orvosi kutatást is, amik azt bizonyították, hogy egyszerű ételek, fűszerek legalább olyan, sőt esetekben sokkal hatásosabbak, mint a kemoterápia által használt drogok. Az egyik ilyen, mint mondja, a kurkuma.

Ez a gyönyörű sárga színű fűszer az Ayurvedikus és a Tradicionális Kíani Orvoslás csillaga már több mint ötezer éve. Okkal. Több mint 1300 orvosi közlönyben megjelent kutatás igazolja, hogy ez a kitűnő fűszernövény a Természet egyik legintelligensebb teremtménye.  A kutatások azt mutatják, hogy az összes fűszer és gyógynövény közül a kurkuma több rákellenes és gyógyító  tulajdonsággal bír, mint bármelyik másik társa.

A kurkuma (Curcuma longa), a gyönyörű, nagyon nagy és hosszú liliomszerű leveleivel Indiában és Dél-Ázsiában honos. Legyen bármilyen gyönyörű, mégis amit nem látunk, a föld alatti része a legfontosabb. A gyökere rendelkezik mágikus erővel, ez az orvosi része a növénynek.  Olyasmi, mint a gyömbér, ami nem csoda, hiszen mindkettő a Zingiberaceae botanikai családba tartozik. A lényeges különbséget akkor vehetjük észre, ha szeletelni kezdjük őket. Míg a gyömbér belseje fehér, a kurkuma erős narancssárga pigmenttől sugárzik. Már a vizuális hatása is utal gyógyító tulajdonságaira.

Kutatók egészen 1997-ig úgy találták, hogy a narancssárga színért felelős anyagnak, a curcumin-nak köszönhető a kurkuma szinte minden gyógyító hatása.  97-ben aztán kivonták a curcumint a kurkumából és úgy tesztelték rák ellenes hatását, mire azt találták, hogy így még hatásosabb legalább 8 különféle rák elleni küzdelemben: tüdő, száj, vastagbél, máj, vese, bőr (melanoma), mellrák és leukémia esetén.
Ezért nevezzük a kurkumát az első számú rákellenes fűszernek.
A kurkuma segít a mérgek lebontásában, és megelőzi, hogy azok a májban karcinogénekké alakulhassanak. Drasztikus gyulladásgátló hatással bír, hatékony antioxidáns (300-szor erősebb, mint az E vitamin), és stimulálja az immunrendszert. Mivel  emulgálja a zsírt, nagy segítségére van a fogyni kívánoknak is. A súlykontrollnak azért van jelentősége a rákmegelőzésben, mivel a túlsúly sok rákfajtának az egyik fő rizikófaktora, így a mellráknak is. Annál pedig, akinél már rákot diagnosztizáltak, a kurkuma rendszeres fogyasztása a kemoterápia pozitív eredményét támogatja, miközben védi a szerveket ezen drogok romboló hatása ellen.

A kurkuma a májjal rendkívül ügyes módon dolgozik össze, hogy kiürítse a mérgeket a testből.

A máj enzimjei két csoportra bomlanak, 1-es fázisú, és 2-es fázisú enzimek csoportjára. Mikor egy méreg vagy egy karcinogén érkezik a májba, például benzopyrene, ami a cigaretta füstben és a faszénen sült húsban található,  az 1-es fázisú enzimek aktiválják őket. Más szóval a méreg nem is karcinogén egészen addíg, míg az 1-es fázisú enzimek azzá nem teszik. Miért állítana elő a saját testünk karcinogéneket? Hát azért, hogy a 2-es fázisú enzimek könnyebben rátaláljanak. A 2-es fázisú enzimek ugyanis megtámadják a karcinogéneket, lebontják őket, és kiürítik a szervezetből. Azonban ha túl sok méreganyag kerül a májba, a rendszer túlterhelt lesz, és bizonyos karcinogének megmenekülnek  a 2-es fázisú enzimek  tevékenysége elől.

A rákmegelőzés egyik módja lehet, hogy az 1-es fázisú enzimek működését leblokkoljuk, hogy ne tudják a mérgeket karcinogénné alakítani illetve, ha  felerősitjük a 2-es fázisú enzimek tevékenységét, hogy még több karcinogént tudjabak sikeresen kiürteni a szervezetünkből. A kurkuma éppen azért olyan hatásos a rákmegelőzésben és -gyógytásban, mert mindkét módon hat. Képes megfékezni az 1-es fázisú enzimek tevékenységét, és ezzel egyidejűleg képes erősíteni a 2-es fázisú enzimek munkáját.

Ha azt gondoljuk, hogy egy fűszer nem védhet minket a mérgektől, akkor álljunk meg egy pillanatra, és  gondokodjunk el. A kurkumának fantasztikus képességei vannak. Lássunk egy példát. Mutagének, azaz olyan kémiai anyagok, melyek a DNS mutációját és így rákot okozhatnak, az ételünkben, a belélegzett levegőben, és sok mindenben, amivel naponta érintkezésbe kerülünk megtalálhatók. A testünk aktiválja és lebontja őket. A mutagének testünkben lévő mennyiségét közvetett teszttel tudják ellenőrizni a vizeletben. A mutagének metabolizmusának, azaz a mutagének emésztésük melléktermékének a metabolioknak a koncentrációját mérik ilyenkor.

Az átlag cigarettázónak, nem meglepő módon, nagy mennyiségű karcinogénekből származó metabolit van a vizeletében. Egy tanulmány, mely a Mutagenesis közlönyben került nyilvánosságra 1992-ben, a vizeletben található mutagén metabolit szintjét mérte 16 krónikus cigarettázónál és 16 nem cigarettázónál. A nem cigarttázók nem kaptak kurkumát, míg a cigarettázók 1,5 gr kurkumát kaptak 30 napon át.  A 30 nap elteltével az eredmény hihetetlen volt. A mutagén metaboliok jelenléte a cigarettázó és kurkumát fogyasztó csoport vizeletében alacsonyabb volt, mint a nem cigarettázó csoportnál.


Szerző: masodiksziv.blogspot.be

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...