Íme, miért kellene abbahagyni a tésztafogyasztást


Hirdetés


A tészta a legtöbb konyhában, mint mindennapi alapanyag szerepel. A magas szénhidrát tartalmú ételt előszeretettel fogyasztják az olaszok, spagetti, paszta, makaróni, panini szendvicsek, stb. formájában.

teszta

A magas szénhidrát tartalmon kívül nagyon kevés egyéb tápanyagot tartalmaz: 1-10 százalékig tartalmaz csak vitaminokat. Nehéz abbahagyni a tésztafogyasztást, de általa könnyebben lehet lefogyni és a vérnyomás is normálisabbá válik.

Az, hogy fel kell hagyni a fogyasztásával vagy ki kell venni az étrendből nem jelenti azt, hogy el is kell felejteni. Természetesen továbbra is lehet enni néha. A mindennapi étkezésből kell eltűnjön.

Az egyszerű paradicsom szószos spagetti is szinte azonnal átalakul a bevitel után glükózzá, így nagyon megemeli a vércukor szintet, serkentve ez által az inzulintermelést, hosszú távon pedig inzulinrezisztenciát vált ki.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy akinél inzulinrezisztencia alakul ki csak elhízott személyek. A soványaknál is ugyanez a folyamat zajlik le, ezért náluk is nagyon könnyen kialakulhat rezisztencia és végső soron 2-es típusú cukorbetegség.

 

Forrás:http://filantropikum.com/ime-miert-kellene-abbahagyni-a-tesztafogyasztast/

Hirdetés


Hirdetés betöltése...