Íme a legjobb házi vízkőoldók!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Nem csak esztétikai problémát szokott okozni a lerakódott vízkő, hanem sokszor bizony az is előfordul, hogy eldugaszolja a csövet, tusolófejet és sokkal nehezebben, vagy súlyosabb esetben egyáltalán nem jön ki rajta a víz.

A kereskedelemben kapható vízkőoldók számosak, napról-napra újabbat dobnak a piacra, de vagy nem elég hatékonyak, vagy a vízkővel együtt viszik a zománcot, sőt még foltot is hagynak.

Nézzünk 3 hatékony, otthon könnyen alkalmazható praktikát.

Ecet

A leghatékonyabb vízkőoldó, az összes bolti szert lekörözni, ráadásul környezetbarát. Csak öntsük rá a tisztítandó felületre, majd hagyjuk rajta minél több időt, és utána egy mosogatószivaccsal töröljük át. Nem kerül nagyobb erőfeszítésbe, leoldja a vízkövet és a makacsabb szennyeződéseket is. Legújabban pedig a mosogatószeres flakonba is szoktam tölteni egy kevés ecetet, így egyből hatékonyabban lehet mosogatni.

Citrom

Legtöbb háztartásban mindig van otthon citrom, ha pedig nincs, akkor könnyedén beszerezhető, és olcsó is. Vágjuk ketté a citromot, és levét egyből csavarjuk rá a vízköves felületre vagy foltra, majd hagyjuk állni rajta egy keveset. Ha a tusoló rózsája dugult el a vízkőtől, tegyük bele egy kisebb tálba, majd csavarjuk rá egy citrom levét, és öntsük fel vízzel, addig, hogy ellepje. Hagyjuk állni benne 1-2 órát, majd engedjük át rajta a forró vizet.

Szódabikarbóna

Töltsünk egy keveset a mosogatószivacsra, majd dörzsöljük át vele a problémás, lerakódott felületet. A szódabikarbóna leginkább felszíni lerakódásoknál alkalmazható, a vízkövet és bármilyen makacsabb foltot, zsírlerakódást hatékonyan felold.

Forrás:http://twice.hu/hobby/ime-a-legjobb-hazi-vizkooldok

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...