Ijesztő robotgyereket mutattak be Obamának


Hirdetés


Bemutatták Barack Obama amerikai elnöknek az Aszimo nevű japán robotot a tokiói Nemzeti Tudományos és Innovációs Múzeumban. A kis fickó annyit tud, hogy az már ijesztő.

“Örülök, hogy megismerhetem” – ezekkel a szavakkal fordult Aszimo az elnökhöz, aki mosolyogva így felelt: “én is örülök, hogy megismerhetem”.

Aszimo a Honda fejlesztése, olyan magas, mint egy tízéves gyerek. A kis technológiai csoda bemutatta az összes mozdulatot, amelyre képes, majd fémes hangján annyit mondott: “focizni is tudok”. Jó erőset rúgott a labdába, amelyet végül Obama fényes, fekete cipőjével állított meg. Obama azt mondta, kicsit már ijesztő, mennyire élőnek tűnik a robot.

Aszimo a Honda legfrissebb “szülötte”. Annak a mintegy húszéves projektnek a keretében fejlesztették, amelyben idősek segítésére, illetve veszélyes feladatok végrehajtására terveznek robotokat.

A japán cég szerint a laptoppal irányított gép fel tud menni a lépcsőn, tárgyakat képes kézbe fogni, és a maga nemében az első, amelyik gyakorlatilag úgy fut, mint az ember.

 

forrás: MTI

Hirdetés


Hirdetés betöltése...