Így tudsz sikeresen ananászt termelni a lakásban!Hirdetés betöltése…

Ha már megfordult a fejedben az, hogy trópusi gyümölcsöket termelnél a lakásodban, most itt egy remek hír: az ananász esetében ez lehetséges, és nem is bonyolult.

ananasz1-600x359

Ananász magot sem kell vásárolni, elég egy gyümölcsöt beszerezni az üzletből, és követni az utasításokat.

Vágjuk, vagy törjük le kézzel a gyümölcsön lévő leveleket, majd ezután a tövüknél egy késsel távolítsuk el a hajtásokat, ahogyan ez a képen is láthatóvá válik.

Ezután tegyük be a leveleket egy-egy pohár vízbe, hogy csak a hajtásokat érje a folyadék, majd utána helyezzük egy napsütötte ablakpárkányra.

ananasz2-600x354

Így tartsuk a növényeket 20–30 napig, amíg friss hajtásokat nem látunk. Ha ezek megjelennek, ültessük ki cserepekbe a növényeket, tegyük napsütötte helyre, és egy héten legalább egyszer locsoljuk meg.

ananasz3-600x354

Ha netán hamarább kiszáradna, akkor 2–3 alkalommal is önthetünk vizet rájuk. Ahhoz, hogy teremjen, biztosan bele fog telni 1–2 évbe, így legyünk türelmesek.

ananasz4

VÁLASSZ EGY SZERENCSEHOZÓ LEVELET! MEGMONDJA, MI VÁR RÁD!
Nem értette miért beteg állandóan a gyermeke. Mikor rájött az okára, megdöbbentett mindenkit!Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

Az 50 legegészségesebb étel Az 50 legegészségesebb és 50 legegészségtelenebb ételt Sven-David Müller német táplálkozás-tudományi szakember gyűjtötte össze még 2008-as megjelenésű könyvében (Die 50 besten und 50 gefährlichsten Lebensmittel), de ez a válogatás mind a mai napig aktuális, nem veszített ér...
14 gyógynövény, ami ápolja a fájós ízülete... Az ízületi gyulladás során az ízületek megduzzadnak és jelentős fájdalmat okoznak. Több típusa létezik, és van, ami gyógynövényekkel kezelhető.  Ha félünk a tablettáktól vagy az injekcióktól, akkor van egy jó hírünk: léteznek alternatívák. A továbbiakban a köszvény ...

Facebook hozzászólás