Így tisztítsuk helyesen fülünket


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Számtalan kiszerelésben, méretben kaphatóak szinte fillérekért fültisztító pálcikák, és sokan használják is, mivel azt az ápoltság velejárójának tekintik. A tiszta fülekkel nincs is semmi gond, hiszen senkinek nem előnyös, ha a fülzsír már annyira felgyűlt, hogy azt bárki észreveheti.

Az orr- fül-gégész szakemberek egyet értenek abban, hogy a pálcikákkal való fültisztítás káros hatással is lehet ezen fontos érzékszervünkre. Maga a fülzsír egy igencsak hasznos testváladék, hiszen védi a hallójárat igencsak érzékeny területét a baktériumok, gombákkal szemben, de ráadásul még rovarriasztó hatással is rendelkezik.

Emellett véd a kiszáradástól, de mikor a strandon pancsolunk, akkor a víz bejutásától is megóv. A fültisztító pálcikákat minden korosztálynak tilos használnia, hiszen ezzel az fül öntisztító folyamatába avatkozunk bele, és ahelyett, hogy a fülzsírral kikerüljenek az elhalt hámrétegek, csak visszatömködjük ezt, amely komoly gyulladást is eredményezhet.

A tévéreklámokban azonban nem is olyan régen feltűntek a fültisztító spray-ek. A szakemberek ennek használatáért sem rajonganak. Amennyiben a megszokottnál is több fülzsír termelődik, a spray sem tud ezen segíteni, ellenkezőleg, még jobban eldugítja a hallójáratot.

Amennyiben meg nincs fülzsírképződés, akkor teljesen felesleges pénzt kiadni a spray-re, ráadásul ki is száradhat fülünk tőle, ami szintén nem jó. Csak abban az esetben ajánlott a spray-t használni, ha a fül anatómiai felépítése olyan, hogy nem tud tisztulni önmagától, de ebben az esetben sem ajánlott heti 2–3 alkalomnál többször alkalmazni.

Fülünket legegyszerűbben ujjunkkal tisztíthatjuk, vagy egy papírtörlő – nem összesodort – végével.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/igy-tisztitsuk-helyesen-fulunket

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...