Hirdetés betöltése...

Így tisztítsuk a vágódeszkát


Hirdetés

Nem is tudod elképzelni a konyhai életet vágódeszka nélkül, hisz hol máshol vágnád fel a hagymát, fokhagymát, a petrezselymet, a húsokat, a zöldségeket és gyümölcsöket.

Éppen azért, mert ennyi mindenre használjuk, a vágódeszka használat után elszíneződhet, foltosabb lehet. A mosogatószivacs nem képes csodát tenni, ahhoz hogy úgy nézzen ki, mint új korában egyéb titkokra is szükség van.

A szeder, cékla, paprika vagy egy szaftos hús által okozott foltokra használjuk a só és a szódabikarbóna vizes keverékét.Töltsük rá a foltra és egy törülközővel, vagy ronggyal jól dörzsöljük át. A kellemetlen szagok elűzésére a vágódeszkát locsoljuk be ecettel, ami a kellemetlen aromákkal együtt elpárolog.

A vágódeszka napi tisztítását forró vízzel végezzük, de ne hagyjuk benne a mosatlannal teli kagylóban. Ha sokáig ázik a vízben előfordulhat, hogy kárt teszünk benne. Ahogy elmostuk, töröljük szárazra, és hagyjuk a levegőn, ne tegyük be a szekrénybe.

Alkalmi tisztítás esetén durva sóra, egy fél citromra és egy kevés olajra van szükségünk. Szórjuk meg gazdagon sóval a vágódeszka felületét, majd kenjük be citrommal, végül egy tiszta kendővel töröljük meg. Csepegtessünk rá néhány csepp olajat, majd kenjük be a felületet a törlőkendővel. Tíz perc után távolítsuk el a felesleges olajat.

Hirdetés
Hirdetés betöltése..