Így száríthatod meg télen is gyorsan a ruháidat, ha nincs szárítógéped


Hirdetés


Nem kell napokat várnod, és nem fognak bebüdösödni sem. Bár a lakásban való ruhaszárítás sok kellemetlenséggel jár, hiszen napi egy adagnál nem igen tudunk többet mosni, és még azokat is okosan kell felhelyeznünk a szárítóra, ha nem akarunk egy napnál többet várni. Néhány egyszerű trükkel azonban gyorsíthatjuk a száradási időt – írja a Femcafe.

A lakásban való szárítás során fontos, hogy óránként 5-10 percre kinyissuk az ablakot. A levegő mozgása és a huzat gyorsabban szárítja a ruhákat, és megakadályozza, hogy bebüdösödjenek.

Emellett bár kevesebb hely jut a ruháknak, muszáj egy zsinórnyi helyet hagynunk két kiterített ruha között. Ezzel szintén rövidítjük a száradási időt, hiszen könnyeben jár a levegő közöttük.  Fontos, hogy abban a szobában ahol a ruhák száradnak, ne legyen becsukva az ajtó. Ezzel is egy minimális légáramlást teremtünk. Amennyiben a ruháink még kicsit nyirkosak, nedvesek, fussunk át rajtuk vasalóval – a gőze azonnal szárazzá varázsolja őket.  A szárítót olyan helyen tegyük le, ahol a lakás legmelegebb pontja van. Az ideális hely általában az ablak közelében, a radiátor környékén van.

(Femcafe)

Hirdetés


Hirdetés betöltése...