Így segíti a pajzsmirigy egészséges működését a Himalája só


Hirdetés

Az emberek többsége nem is tudja, hogy az asztali sót kb. 650 C fokon szárítják. A legtöbb étteremben megtalálható asztali só 97,5%-a nátrium-klorid (NaCl), amit szervezetünk nem képes tökéletesen megemészteni, így az gyulladásokat és más krónikus betegségeket okozhat szervezetünkben.

Ezzel szemben a Himalája kristály só kiváló alternatívája az asztali sónak, emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas. A valódi Himalája só több millió éve „pihen” a méreganyagoktól és szennyeződésektől elzárva, ellentétben az óceánokban található sóval. És ami a legjobb, a Himalája só 84 természetes ásványi anyagot tartalmaz, azokat, amelyek természetes formában megtalálhatók testünkben is.  A Himalája só jódban gazdag, így hozzájárul a pajzsmirigy egészséges működéséhez.

12874972313_92b978f76d_b

A Himalája só legkedvezőbb tulajdonságai:

–    szabályozza a szervezet vízháztartását
–    fenntartja a sejtek ideális pH egyensúlyát
–    segít a normál vércukorszint megőrzésében
–    javítja a szív és tüdő működését
–    erősíti a csontokat
–    csökkenti az izomgörcsök kialakulását

A jód szerepe a pajzsmirigy egészséges működésében

A jód egy nélkülözhetetlen elem a pajzsmirigy egészséges működéséhez. Annak érdekében, hogy el tudja látni fontos feladatait (anyagcsere szabályozás, méregtelenítés, stb.) megfelelő mennyiségű jódot kell bevinnünk szervezetünkbe.

A jód hiánya az alábbi tüneteket okozhatja:

–    duzzadt pajzsmirigyek
–    fáradtság
–    meggyengült immunrendszer
–    anyagcserezavarok
–    hízás
–    idegesség, depresszió

Jódban gazdag ételek:

–    tenger gyümölcsei
–    tőzegáfonya, eper
–    Himalája só
–    burgonya
–    dió, brazil dió, pekán dió

forrás: drtihanyi.com

Hirdetés
Hirdetés betöltése...