Így készítsük el rövid idő alatt a világ legfinomabb cukor nélküli kekszszalámiát


Hirdetés


Mindannyiunk kedvence, gyerekkorunk sztárja, a kekszszalámi újra divatba jött. Imádjuk, gyorsan elkészíthető, és szinte nincs olyan ember, aki ne kedvelné, ezért bármikor kiváló vendégváró lehet belőle. Most megmutatjuk az egészségesebb, cukor nélküli változatát.

 

kekszszalami

Hozzávalók: 150 gramm háztartási keksz, ½ csésze aszalt szilva, ½ csésze datolya, ⅓ csésze dió, 2 evőkanál szentjános kenyér por, 3 evőkanál kókuszvaj, ⅓ csésze növényi tej, 1-2 teáskanál rum.

Elkészítés: tegyük a kekszet egy műanyag zacskóba, és tőrjük össze egy húspotyolóval. A diókat zúzzuk szét a turmixgépben, nem muszáj teljesen lisztszerű legyen. Ezután keverjük össze egy tálban a keksszel.

Tegyük a turmixgépbe a szentjános kenyeret, a datolyát, a tejet, a kókuszvajat, és a rumot, és addig kavarjuk, míg finom massza keletkezik. Ezt keverjük össze a diós keksztörmelékkel, és kész is a kekszalámink.

Formázzunk belőle hagyományos rudat, vagy kisebb golyókat is gyúrhatunk. Ha ez utóbbi megoldást választjuk, előbb fedjük le a tálcát egy fóliával, hogy majd könnyebben el tudjuk távolítani róla a kekszszalámit.

forrás: twice.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...