Így iktassuk ki az étrendünkből a szívgyilkos transzzsírokat


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Az alábbiakban az Országos Egészségfejlesztési Intézet jóvoltából megtudhatjuk, hogy mit kell kiiktatnunk az étkezésünkből, és mivel helyettesíthetjük a szívgyilkos transzzsírokat tartalmazó élelmiszereket. Nem árt figyelembe venni a tanácsokat, ötleteket!

Február 18-ától az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) betiltotta minden olyan élelmiszer forgalmazását, amelyben a megengedettnél több transzzsírsav van. Mivel ezek túlzott fogyasztása szívinfarktushoz, agyvérzéshez, meddőséghez, hasi elhízáshoz vezethet. A rendeletnek köszönhetően csökkenni fog a transzzsírokat tartalmazó élelmiszerek száma, de addig is, amíg ez bekövetkezik, nem árt odafigyelni arra, hogy mit fogyasztunk.

A szakemberek elsősorban felhívják a figyelmet arra, hogy ajánlatos elkerülni a kakaós masszát, bevonatot tartalmazó élelmiszereket, a mélyhűtött pékárukat, pizzákat, bolti süteményeket, margarinokat, instant ételeket. Figyeljünk arra, hogy ne vásároljunk olyan termékeket, melynek címkéjén azt írja, hogy részlegesen hidrogénezett növényi zsírt, olajat tartalmaz. Minél előbb van ez az összetevők listáján, annál több transzzsírt tartalmaz.

A kakaómasszát tartalmazó édességek helyett inkább olyat vásároljunk, melynek 50 százalék feletti a kakaótartalma, transzzsíroktól mentes csokoládét.

A bolti édességeket, kekszeket, cukrászsüteményeket teljesen jó, ha lecseréljük házilag kevés cukorral készített pudingos, gyümölcsös édességekre. A fagyasztott pékárukat, pizzákat is cseréljük le otthon készítettre, hiszen a boltinak igencsak nagy lehet a transzzsírtartalma.

A tasakos, instant levesek helyett inkább fagyasszuk le egy flakonba töltve a megmaradt levest, így frissen marad, és legközelebb, ha nem lesz időnk főzni, elővehetjük azt. A margarinokat figyeljük meg jó alaposan, hiszen kapható már olyan is, amelynek nagyon alacsony vagy egyáltalán nincsen transzzsírtartalma. Ha mégis, akkor inkább fogyasszunk sovány tejfölet, vagy készítsünk házilag túró vagy zöldségkrémet.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/igy-iktassuk-ki-az-etrendunkbol-a-szivgyilkos-transzzsirokat

 

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...