Így hat a szervezetedre a must fogyasztása, ám nem mindenki ihat belőle


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hogyan hat a szőlőmust a vérerekre és mennyit fogyaszthatunk belőle naponta? Kik nem fogyaszthatnak egyáltalán mustot?

A szőlőmust számos jótékony hatással rendelkezik, hiszen a gyümölcs húsán kívül tartalmazza a szőlő héjának valamint a magjának is az összetevőit. Túl a kellemes íz világon, a must mértékkel történő fogyasztása rendkívül pozitív hatással van a vérerekre – hangoztatják az orvosok. A táplálkozás szakértők szerint a mustnak jelentős az antioxidáns tartalma, ami hozzájárul a vér egyenletes áramlásához, és csökkenti a kockázatát a 2 típusú diabétesz, az elhízás valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának.

„A must fogyasztása javasolt vérszegénység, gyengélkedés, túlterheltség esetén is, ugyanakkor nagyon jó hashajtó hatással is rendelkezik” – mondja Maria Florea, táplálék szakértő.

A fáradt vagy gyengélkedő emberekre nagyon jó hatással lehet egy pohár must elfogyasztása, mivel a szőlőcukor nagyon jól felszívódik a szervezetben. A táplálék szakértők szerint a mustot nagyon jól lehet alkalmazni a fogyókúrák esetében is, hiszen a plusz kilók mellett kiűzi a szervezetből a méreg anyagokat is. A cukorbetegek esetében viszont nem javasolt a must fogyasztása, rendkívül magas cukortartalma miatt. A mustot ugyanakkor még alkalmazhatjuk a szépségápolásban is, hiszen jó pakolást készíthető belőle az arcbőr számára.

HOGYAN TARTÓSÍTHATJUK A MUSTOT?

Tartósítás céljából a musthoz adott aszpirin nem jó ötlet, mivel irritálhatja fogyasztás során a bélbolyhokat és akár fekélyt is okozhat. A legjobb módszer a tartósításra a must felfőzése, bár így veszít vitamin értékéből.

MIÉRT FOGYASSZUNK MUSTOT?

  • megszünteti a székrekedést és elősegíti az emésztést
  • felveszi a harcot a gyengeséggel, a fáradsággal és a depresszióval
  • segít a fogyásban
  • védi a központi idegrendszert
  • öregedés gátló hatása van
  • védi a vérerek egészségét

A túlzott mértékben történő fogyasztása azonban káros lehet.

Ioan Bostaca kardiológus szerint, a mustban olyan antioxidáns, a rezveratrol, van jelen, amely fellelhető néhány szív- és érrendszeri betegség kezelésére szolgáló gyógyszerben is. A rezveratrol védi a vérereket a gyulladástól, növeli a glükóz iránti toleranciát, és csökkenti a szív- érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

KIK NE FOGYASSZANAK MUSTOT?

Az autóvezetők számára nem javasolt a must fogyasztása az alkohol tartalom miatt. És a cukorbetegek ugyancsak mellőzzék ezen gyümölcslé fogyasztását.

forrás: twice.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...