Így használd fel a citromhéjat, ízületi fájdalom ellen!


Hirdetés


A citrom nagyok sok C-, A-, B1-, B-6 vitamint, magnéziumot, boiflavonoidot, pektint, foszfort, kalciumot, káliumot, tartalmaz, éppen ezért szuper élelmiszerként is emlegetik.

Segítségével sokkal egészségesebben élhetünk, számos betegséget győzhetünk le, hiszen nagy hatóerővel erősíti az immunrendszert. Ha rendszeresen fogyasztunk citromot, könnyen felvehetjük a harcot a különböző vírusokkal, kivédhetjük a fertőzéseket, elkerülhetjük a krónikus gyulladások kialakulását.

citromhéj-izületi-fájdalom-ellen

A citrom fogyasztása pozitívan befolyásolja a belek, a gyomorrendszer, a máj, és az immunrendszer működését. Iktassuk be a napi étrendünkbe, hogy megakadályozzuk a különböző betegségek kialakulását, mint például az influenzát, a torokgyulladást, a magas vérnyomást, és a bakteriális fertőzéseket. A legújabb kutatások szerint a citrom segítségünkre lehet a rák elleni küzdelemben is.

A citrom hatékony lehet az ízületi betegségek kezelésére is. Érdemes kipróbálni az alábbi receptet, hiszen segítségével nagyon könnyen megszabadulhatunk a könyék-, csukló-, és térdfájdalmaktól.

Tisztítsunk meg két nagyobb citromot, a héjat tegyük egy üvegedénybe. Öntsünk rá annyi olívaolajat, hogy ellepje, majd csavarjuk rá a tetejét. Hagyjuk állni két héten keresztül, majd alkalmazzuk az érintett területekre. Kenegessük be alaposan a térdeinket, csuklónkat, vagy a könyökünket, azokat a részeket, ahol erős ízületi fájdalmak kínoznak.

Ezután tegyünk rá egy nejlont, vagy egy műanyag fóliát, majd egy törölközővel is borítsuk be. A lényeg, hogy jó melegen burkoljuk be. A kezelést közvetlenül lefekvés előtt alkalmazzuk, tiszta bőrfelületre, és maradjunk így egy éjszakán át. A citrom héj, és az olívaolaj keverékéből készült gyógyír az éjszaka folyamán kifejti a hatását, és reggel frissen, üdén, és fájdalommentesen ébredhetünk. Ha hasznos volt ez a módszer, osszuk meg ismerőseinkkel is a receptet.

Forrás: tudasfaja.com

Hirdetés


Hirdetés betöltése...