Így fogyjunk diéta nélkül!


Hirdetés


Íme, néhány tipp azoknak, aki nem szeretnek kalóriát számolgatni, nélkülözni, és túlzottan odafigyelni arra, hogy mit fogyasztanak. A húsvéti nagy zabálások után, valószínűleg sokkal szeretnének ledobni magukról pár kilót. Nézzünk néhány szabályt, amit, ha betartunk diéta nélkül is lehet fogyni.

Zöld tea

Ha sokat szoktunk teázni, akkor inkább a zöld teát részesítsük előnyben, hiszen katekin nevű hatóanyaga nagyban segít a kalóriaégetésben és a fölösleges zsír lerakódásának megakadályozásában.

Lassú evés

Legalább húsz percig tartson az étkezésünk. A gyomor általában az étkezés után csak tíz perccel érzékeli, hogy tele van, így azt hisszük, még nem laktunk jól, és hajlamosabbak vagyunk a túlevésre. Ha lassan eszünk, jó megrágjuk az ételt, akkor sokkal hamarabb telítettség érzésünk lesz.

Sok zöldség

Tavasszal van a legtöbb és legízletesebb zöldség, étkezéseinkhez fogyasszunk belőlük minél többet, így sokkal kevesebb „rendes” ételt kell együnk. A zöldségek tele vannak a szervezet számára szükséges rosttal és vízzel is.

Leves

Ne felejtsük ki étkezésünkből a levest, hiszen tele van tápanyaggal, a vizet is pótolja szervezetünkben és utána már kevesebb étel, kenyér, hús vagy más nehéz étel fér el a gyomrunkban. Tavasszal sok finom tápláló és változatos zöldséglevest készíthetünk.

Mellőzzük a cukrot

Amennyire csak tudjuk, felejtsük el a cukrot, hiszen szervezetünk számára elegendő az is, amit a zöldségekből, gyümölcsökből kivon és hasznosít. Semmi szükségünk nincsen korlátlan mennyiségű cukros üdítőre, süteményre, nassolnivalóra.

Forrás: http://twice.hu/eletmod/igy-fogyjunk-dieta-nelkul

Hirdetés


Hirdetés betöltése...