Így előzd meg a cukorbetegséget!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A kettes típusú cukorbetegség megelőzéséért talán a testsú- lyunk kordában tartásával, egészségügyi állapotunk karban- tartásával és a helyes táplálkozással tehetünk a legtöbbet.

Néhány alapelvet kell csak szem előtt tartani, amelyek igazán egyszerűek. Azáltal, hogy vigyázunk a testsúlyunkra, csökkent- hetjük a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is.

Ezzel kapcsolatosan nagyon fontos tudni, főleg, ha fogyókúrára van szükség, hogy melyek azok a módszerek, amelyekkel csak rontunk a helyzeten. A leggyakoribb tévhit a reggeli elhagyása, illetve nagyfokú hiba is.

Amennyiben úgy véled, ha nem reggelizel, nem tágul ki a gyom- rod, nem árt tudnod, hogy ezáltal az anyagcsere folyamatok sem indulnak be. Ebből csak az következik, hogy valószínűleg az ezzel megvont kalóriákat ebédnél vagy napközbeni nassolással pótoljuk majd.

Köztudott, hogy napi 5-6 étkezés az optimális, de a szervezet számára nem a mennyiség fontos, hanem a minőség. Ezen az alapelven érdemes sokszor keveset enni.
A teljes kiőrlésű élelmiszerek vagy a zöldségek, gyümölcsök fogyasztása mindenképpen jó megoldás fogyókúra és cukorbetegség esetében is, sőt megelőzéskén is alkalmas.
Esszenciális zsírsavak, sovány húsokból nyert fehérjék és alacsony cukortartalmú ételek képezik a testsúlycsökkenéshez vezető egészséges életmód alappilléreit.

Azonban nem csak a minőségre és mennyiségre kell odafigyelni, hanem az étel elfogyasztásnak a sebességére is. A habzsolás következtében a teltség érzés csak„fáziskéséssel” érkezik meg, így több kalória jut a szervezetbe, mint amennyire szükség lenne.

Sokszor halljuk, hogy a lé böjt a megoldás, viszont nem árt végig gondolni ennek a menetét és következményeit. Ami tény, hogy ez által a méreganyagok ugyan távoznak a szervezetből, de a zsírréteg változatlan marad, a vizek és elektrolitok pótlását nem elég körültekintően végezve tulajdonképpen egy újabb anyagcsere felborulást eredményezhetünk.

Amennyiben a kúrákhoz nem társul életmódváltozás beindíthatjuk a jojó- effektust is, ami végeredményben csak nagyobb testtömeget jelent.
Egy fogyókúra a cukorbetegség kialakulása előtt még egyéni választásunk, viszont a betegség kialakulása után szigorú korlátok közé lesz szorítva az életmód.

 

forras: hir.ma

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...