Így csökkentheted a kínzó hátfájást a talpadon keresztül!


Hirdetés


Tudtad, hogy egy egyszerű lábmasszázs segíthet a gerincproblémákon, és segítségével a hátfájástól is megszabadulhatsz? Mutatjuk, mit kell tenned!

Akárcsak az egész szervezetünk, a gerinc pontos képe is letükrözhető a lábunk reflex pontjaira. Minden csigolyának megvan a maga jól meghatározott pontja, ezért, ha ezeket a megfelelőképpen masszírozzuk, megszabadulhatunk a gerinc-és hátfájdalomtól.

Csupán egy pár percig kell masszírozni, és máris enyhülni fog a fájdalom. Ha valaki van a közeledben, akit megkérhetsz, hogy elvégezze a masszírozást, akkor közben kényelmesen hátradőlhetsz. De ha nem, akkor te magad is könnyen megmasszírozhatod a lábfejed.

hátfájás-talp

Ha te is gyakran küzdesz hátfájással, próbáld ki ezt az egyszerű módszert!

Az alábbi képen láthatod, hogy pontosan hol is kell masszírozni. Ülj le egy székre, és egy másik székre tedd fel a lábad. A nagylábujj, és a sarok közötti ív, a talp belső része felel meg a gerinc zónájának. Kezd határozottan nyomkodni a lábujjtól lefele haladva ezt a zónát. Ahol probléma van a gerinccel azon a ponton sokkal érzékenyebb lesz a nyomkodás.

Ezután masszírozzuk óvatosan, és érezni fogjuk, hogy a gerinc merevsége lazulni kezd, és a fájdalom is enyhül, majd elmúlik. Ez a művelet maximum 3-4 percet vesz igénybe, és mégis nagyon hatásos. Ráadásul az is nagy előnye, hogy gyógyszer használata nélkül múlik el a fájdalom, és így nem mérgezzük magunk toxikus anyagokkal.

Forrás: tudasfaja.com

Hirdetés


Hirdetés betöltése...