Huacachina oázis – az Atacama-sivatag gyöngyszeme!


Hirdetés

Huacachina egy apró falu Peruban, amely az Atacama-sivatag oázisa köré épült. 1940 óta, az ország egyik legkedveltebb turisztikai látnivalója.

Közel 450 éve nem esett itt eső, de ennek ellenére egy apró tó található itt. Vizét egy föld alatt meghúzódó vízfolyam táplálja, de mesterségesen  is próbálják a lassan apadó tavacska vízszintjét tartani. Az oázishoz tartozó egyik legismertebb legenda szerint, egy Huacay China nevű lány beleszeretett egy harcos férfiba, aki azonban egy csatában életét vesztette. Mikor a szerelmes lány ezt megtudta, felkereste azt a napraforgómezőt, ahol először találkoztak, és fájdalmában sírni kezdet. Az ő könnyeiből alakult ki a már említett apró tó. Egy este  azonban egy másik fiatal harcos járt arra, és távolról lesni kezdte a lányt, aki azonban észrevette, hogy figyelik, és futni kezdett. A fiú azonnal a nyomába eredt, és mikor már majdnem utolérte, a lány a tóba vetette magát, és olyan sokáig a víz alatt maradt, hogy szirénné változott. A legenda szerint ma is minden újholdkor a szirén a felszínre jön és hangosan siratja elhunyt kedvesét.

Huacachina klímája kiváló, a tó vize pedig ásványi anyagban gazdag, mely rendkívül jó hatással van az emberi szervezetre! A tavat körülvevő homokdűnék pedig olyan látványt nyújtanak, mintha a látogató nem is ezen a bolygón lenne!  ideális hely az extrém sportok kedvelőinek, köztük a sandbordozás ( homokdeszkázás ) gyakorlására.

Hirdetés
Hirdetés betöltése...