Hogyan süssünk hurkát, hogy ne pukkadjon szét?


Hirdetés

Sok háziasszony panaszkodik, hogy a hurka sütés közben kipukkad, szétreped, és a töltelék kifolyik. Hogy kell tehát a hurkát sütni hogy ne repedjen szét?

A kolbászt és a hurkát külön süssük. A kolbászt lábasba vagy tepsibe tesszük, egy kanál zsírt teszünk rá, és középmeleg sütőben megsütjük. A hurkát – véreset, és májasat – szintén lábosba vagy tepsibe tesszük, egy kevés zsírt teszünk rá és nem túl forró sütőben – a sütőajtót egy ujjnyira nyitva hagyva – lassan sütjük. Helytelen a hurkát sütés előtt megszurkálni mert a szúrás helyén a bél könnyebben kireped. Ha tűzhelyen sütjük, akkor lábosban, fedő alatt:, kevés zsírral tegyük a tűzre, majd kb. 10 perc múlva, a fedőt levéve, süssük készre.

kolbasz-hurka1

A sült kolbászhoz, hurkához párolt káposztát, tört burgonyátadjunk. A sült kolbász feltétnek is igen jó hüvelyes főzelékekre, zsírját pedig kenyérre kenve tízóraira vagy főzelékek rántásához használhat juk el.

Hirdetés
Hirdetés betöltése...