Hogyan segíti a méhpempő a teherbeesést?


Hirdetés


A méhpempő mind a női mind a férfi termékenységre pozitívan hat, mivel a benne lévő anyagok képesek rávenni a szervezetet annak a hormonnak az előállítására, amelyre éppen szüksége van. Hölgyeknél ha ösztrogénből van hiány, az uraknál pedig tesztoszteronra. (De minden más hormont elő tud állítani, így akár inzulint vagy éppen pajzsmirigy hormont.)

Teherbeesés méhpempővel

A méhpempő több mint 120 összetevőből áll, melyek között fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok nyomelemek dns és rns is megtalálható. A méhpempő a terhesség első 3 hónapjában is ajánlott, mivel hozzájárul a magzat egészséges fejlődéséhez.
Orvosok és természetgyógyászok is ajánlják a vitaminok fogyasztását babatervezés előtt 3-4 hónappal mindkét félnek. Erre a célra a méhpempőt tökéletes eledel. Azon túl, hogy feltölti a párok szervezetét aminosavakkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel, vitalizálja és méregteleníti is egyben a sejteket. Nemcsak fizikailag, de szellemileg is felpezsdít.

Hölgyeknél a méhpempő növeli a lutenizáló hormonok szintjét, melyek elősegítik az ovulációt. 35 év felett már nagy segítség lehet fogyasztása a hölgyeknek, hiszen az életkor előrehaladtával, a szervezetben csökken a lutenizáló hormonok szintje, melyek elengedhetetlenek a megtermékenyüléshez.
A méhpempőben jelen van az összes B-vitamin, ráadásul bioaktív formában. A B-vitaminoknak fontos szerepe van az össztrogén és a progeszteron szint kiegyensúlyozásában.

A méhpempőben van egy olyan speciális adalék, amely a méhlárvák növekedését segíti elő. Ez az anyag a hölgyeknél is fontos szerepet játszik a termékenységgel kapcsolatos szervek működésének fokozásában.
A méhpempő, hölgyeknek ajánlott rendszertelen menstruációs ciklusok során, vagy ha gyengén működik a petefészkük. A méhpempő fogyasztásával csökkenthetők egyes premenstruációs szindrómák.

Kutatások igazolják, hogy menopauza esetén, a 12 hétig fogyasztott méhpempő jelentősen képes csökkenteni a klimaxos tüneteket.
A méhpempő férfiaknál növeli a vérben a tesztoszteron szintet, amelynek fontos hatása endokrin alapon nyilvánul meg, impotenciával vagy meddőséggel küszködő férfiaknál. Normalizálja a prosztata működését. Kísérletek igazolták, hogy a méhpempő növeli a spermaszámot és azok mozgékonyságát.

Egyiptomban, egy 2010-ben hím nyulakon végzett vizsgálat során megállapították, hogy a fokozott hőnek és stressznek kitett méhpempőt kapó hím nyulak esetében jelentősen megnövekedett a termékenységi ráta azon nyulakhoz képest amelyek nem kaptak méhpempőt.

Tudományos tény, hogy alacsony spermaszám esetén az arginin aminosav és a folsav alacsony szintje mutatható ki. Az arginin és a folsav bioaktív formában van jelen a méhpempőben.
Léteznek már Magyarországon is olyan meddőségi központok, amelyek bevették a méhpempőt protokolljukba, így azóta hatékonysági rátájuk megnövekedett.

A méhpempő csökkenti a stresszt a szervezetben, ezzel hozzájárul a kiegyensúlyozott mindennapokhoz. A jókedv és a derű nagyobb valószínűséggel eredményez gyermekáldást is.
Hölgyeknek 28 napos kúrák ajánlottak napi 1-2 gramm elfogyasztásával. Az urak pedig 60-90 napos kúrákat tartsanak, napi 1-2 grammos adagokkal, testsúlytól függően.
Fontos, hogy teljesen tiszta állapotában lévő méhpempőt fogyasszunk, a maximális hatásfok elérése érdekében. A kapszulázott méhpempő hatékonysága alacsonyabb.

A méhpempő egyik legjelentősebb összetevője az acetilkolin, amely egy idegingerület átvivő anyag. Az acetilkolin segítségével kommunikálnak az agyban az idegek egymással. Az acetilkolin adja a méhpempő idegrendszerre gyakorolt előnyös tulajdonságait.
Fokozza a szoptatós anyák tejtermelődését, így közvetlenül szülés után is ajánlott fogyasztása.
Érdemes a méhpempő árára odafigyelni, hiszen a méhpempőt előállítani nem egy egyszerű feladat. 100 gramm méhpempő ára 15.000 forint körül mozog. A 10 ezer forint alatt kínált 100 gramm méhpempő már mindenképpen gyanúra adhat okot.

Forrás:naturahirek.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...