Hogyan legyen tökéletes hajkoronánk?


Hirdetés


Tavasszal a sapka alól előbújnak a hajkoronák, és, ha akarjuk, ha nem, fény derül az igazságra. Kivillan, hogy mennyire van lenőve a hajfesték, mennyire száradt, töredezett ki a télen a hajunk. Ilyenkor nem árt egy nagyobb odafigyelés: szánjunk rá pár órát, és tegyük újra tökéletessé hajunkat.

Ahelyett, hogy gyorsan futnánk az üzletbe, és drágábbnál-drágább kencéket pakolgatnánk kosarunkba, keverjünk otthon csodaszereket. Az alábbiakban egy frissítő, ápoló hajpakolást, egy csodaöblítőt mutatunk be.

Frissítő pakolás

Egy kisebb tálkába törjünk fel két tojást, majd válasszuk külön a sárgáját és tegyük a tálkába. Villával alaposan verjük fel, majd keverjünk hozzá egy kanálka olívaolajat és egy kanál mézet. Az egészet jól kavarjuk össze,és egyenletesen kenjük fel a hajunkra. Majd fedjük le fóliával és tekerjünk rá egy törölközőt. Hagyjuk rajta állni egy fél óra hosszat, de közben akár egy mézes arcpakolást is kipróbálhatunk. Tisztítsuk meg az arcunk, és egyenletesen vigyünk fel rá mézet, majd mielőtt leszednénk a hajpakolást, mossuk le a mézet.

Selymes öblítő

Mikor lemostuk langyos vízzel a hajunkról a pakolást, készítsünk egy literes flakonba egy csészényi almaecet és víz keverékéből öblítőt. Ezzel öblítsük át a hajunkat. Hogyha nem szeretnénk, hogy nagyon ecetillatú legyen a hajunk, az öblítővízhez adagolhatunk három-négy csepp citrom vagy levendula illóolajat is.

Forrás: http://twice.hu/eletmod/hogyan-legyen-tokeletes-hajkoronank

Hirdetés


Hirdetés betöltése...