Hogyan készítsünk finom palacsintát?


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Van olyan, aki nem szereti a palacsintát? Lehet, hogy akad a földkerekségen egy pár ember, aki valamilyen okból kifolyólag semmilyen formában nem fogyasztja ezt a minden évszakban, sokféle alkalomra és ezerféle formában elkészíthető desszertet, de nagyon kevesen lehetnek ilyenek.

A palacsinta előnye, hogy manapság már nem csak lekvárost készíthetünk, hanem a csokistól a spenótosig, pundingosig és sajtosig nagyon széles a lista. A lényeg mindig, hogy maga az alap nagyon jó legyen, aztán már a többi – hogy mivel töltjük meg – fantázia kérdése.

Tanuljuk meg a tökéletes palacsinta elkészítési módját, és kápráztassuk el vele családtagjainkat, barátainkat! A tészta akkor lesz tökéletes, ha se nem túl híg, és nem is túl vastag.

Hozzávalók: 20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg), 2 tojás, 3 dl tej, 2 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz, 1 csipet só, 3/4 dl olaj, porcukor vagy kristálycukor, teflon serpenyő, egy tál, amiben keverjük, egy lapát vagy tompa hegyű kés

Elkészítés: Öntsük a tálba a lisztet, a cukrot (ízlés szerint), sót, a tojást, majd fokozatosan állandó kevergetés mellett adagoljuk hozzá a tejet és az ásványvizet. Habverőt is alkalmazhatunk annak érdekében, hogy csomómentesre tudjuk elkeverni a masszát. Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, adjunk hozzá még egy kevés ásványvizet: a buborékok segítenek, hogy könnyű, légies tésztát kapjunk. Ha elkészültünk a keveréssel egy félórácskát pihentessük a hűtőben, hogy jól tudjon összeállni, majd mikor kivettük, keverjük meg, és ha szükséges még adjunk hozzá ásványvizet.

Majd kezdhetjük az első próbasütést. Alacsony lángon süssük. Tegyünk olajat a serpenyőbe, az első palacsintához tehetünk egy kicsit többet, majd mikor kezd felforrósodni oszlassuk el mozgatással, hogy az egész serpenyő alja legyen beolajozva. Majd egy merőkanállal oszlassunk el egy adag palacsintát egyenletesen a serpenyőben. Mikor megsült az egyik oldala, óvatosan, de gyors mozdulattal fordítsuk meg a lapátka vagy kés segítségével a palacsintát a másik oldalára. Ha ez is megsült, jöhet az ízesítés: kedvünk szerint tölthetjük lekvárral, pudinggal, csokikrémmel, sajttal, fetával vagy éppen gombával.

Ha nagyobb adagot készítünk, süthetjük egyszerre két serpenyőben, mert hanem sosem leszünk kész vele.

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...