Hogyan készítsünk egészséges, házi fogkrémet


Hirdetés


Három olyan alapanyagot ismertetünk, amelyek könnyen beszerezhetők és ráadásul hasznosak, ugyanakkor a fogakat, illetve az ínyt nem károsító fogkrémet készíthetünk belőlük. Mindezt otthon.

Szódabikarbóna

Régen is sikálták szódabikarbónával a fogaikat, ami hatásosnak is bizonyult, a legtöbb fogkrém tartalmaz az említett alapanyagból, így ha legközelebb észreveszünk a boltban egy csomagot, vegyük meg. A szemcsék hatékonyan eltávolítják a lepedéket és a baktériumokat is elpusztítják.

Tengeri só (nátrium-klorid)

Falun még vannak olyan emberek, akik a sóra esküsznek, ami a száj-, illetve fogápolást illeti. A só segíti az íny vérkeringését és ha nagyon finomra van őrölve, akkor nem tesz kárt a fogzománcban sem, nem mellesleg fertőtlenít is.

Glicerin

Kapható a gyógyszertárakban. Édes ízű. Ugyan nem lehet vele fogat dörzsölni, de antibakteriális hatású, ezért bátran használjuk.

Hogy krémállagot kapjunk vegyünk kókuszolajt, 2 evőkanál szükséges ehhez, majd adjunk hozzá 3 evőkanál szódabikarbónát. Hogy mentolos ízt érjünk el, ezáltal leheletünket is frissítve, tegyünk a masszába legalább 10–15 csepp borsmentaolajt.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/hogyan-keszitsunk-egeszseges-hazi-fogkremet

Hirdetés


Hirdetés betöltése...