Hogyan és miből készítsünk egészséges turmixot?


Hirdetés


A zöldségturmixok legfontosabb alapszabálya, amelyet érdemes betartani az, hogy szezonális zöldségeket használjunk elkészítésükhöz. Így egészen biztosan vitaminhoz és tápanyagokhoz tudjuk juttatni szervezetünket. Nem kifogás az, hogy nincs a piacon még elegendő zöldség, hiszen megtalálható a fehér és fekete retek, a cékla, káposzta, zeller, uborka, de már a zöldhagyma is megjelent, melyből adagolhatunk a turmixhoz szín-és ízfoltként.

A zöldségturmixot a nap bármelyik szakaszában gond nélkül elkészíthetjük, és fogyaszthatjuk akár reggelinek, tízórainak, ebédnek, uzsonnának vagy vacsora helyett is. Energiát ad, táplál, biztosítja a normális emésztést és feltölt vitaminokkal, ásványi anyaggal.

Keverhetünk hozzájuk némi gyümölcsöt is, például egy-két almát vagy narancsot, banánt. Az ital dúsításához, és például a céklaturmix gyengébbé tételére használhatunk vizet is. Így könnyebben fel tudja dolgozni a szervezet, és a vízkészletünket is kellőképpen pótolni tudjuk. Hogyha kellemesebbé, krémesebbé akarjuk varázsolni a turmixot, adagoljunk hozzá natúr joghurtot, ha tápértékét is növelni akarjuk, adjunk hozzá zabpelyhet vagy lenmagőrleményt.

Egyszerre inkább csak egy kisebb adagot fogyasszunk, mert a zöldségturmixot ajánlatos frissen fogyasztani.

Hozzávalók: 1 közepes cékla, 2 retek, 3 brokkolirózsa, 1 sárgarépa, 1 zellerszár, fél krumpli
Elkészítés: A hozzávalókat jól mossuk meg, amelyiket szükséges, hámozzuk meg, daraboljuk fel, majd tegyük a turmixgépbe. Ha végeztük öntsük fel egy kevés vízzel, majd adjunk hozzá egy kevés gyömbért.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/hogyan-es-mibol-keszitsunk-egeszseges-turmixot

Hirdetés


Hirdetés betöltése...