Hogyan előzzük meg a vesekövet?


Hirdetés


Néhány táplálkozási tanács megfogadása és kipróbálása által sokkal kisebb az esélye a vesekő-képződésnek és újraképződésnek. Próbáljuk ki!

Gyakran bizonyos ételek fogyasztása következtében alakulnak ki a kövek, például az üdítőitalok túlzott fogyasztása a bennük található savak és a fruktóz miatt növelik a rizikófaktort. De sokszor kockázatos a meszes csapvíz, ásványvíz, feldolgozott húsok, pasztörizált tej stb.

Vesekövet okozhatnak a gyulladások

Próbáljuk megelőzni azt, hogy testünkben gyulladások alakuljanak ki. Ehhez a legfontosabb lépés az, hogy elegendő tiszta vizet fogyasszunk, mely naponta átmossa szervezetünket. Növeljük a zöldség, omega-3 és gyulladáscsökkentő gyógynövények, mint például kurkuma, fahéj, foghagyma, gyömbér fogyasztását.

Sok kalcium nitrátot

Leginkább a citrusfélék tartalmaznak kalcium nitrátot, ezért fogyasszunk például minél több frissen facsart citromlevet. Az alábbi recept segítségével kalcium nitrátot juttathatunk be a szervezetünkbe, és méregteleníthetjük nap mint nap.

  • Készítsünk gyulladás csökkentő limonádét!

Hozzávalók: 1 csésze frissen facsart citromlé ( 4-6 citrom), 4-6 pohár tiszta víz, 1 teáskanál őrölt kurkuma, 1 teáskanál fahéj, 1 csipet himalájai só, 1/2 teáskanál folyékony stevia, 1 teáskanál őrölt / friss gyömbér

Akinek volt már veseköve kerülje a magas oxáltartalmú ételeket, így megelőzheti a kő újra-kialakulását. Magas oxáltartalma van például a spenótnak, diónak, epernek, búzacsirának is.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/hogyan-elozzuk-meg-a-vesekovet

Hirdetés


Hirdetés betöltése...