HETI IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS ( ESÉLYES, HOGY EZ AZ UTOLSÓ ILYEN HÉT… )


Hirdetés

A következő napok időjárását kettősfront alakítja: viharossá fokozódik a szél,a Dunántúlon sokfelé eshet az eső.

Hétfőn délelőtt a Dunántúlon borult lesz az ég, délnyugaton eső okoz csapadékot. Az ország más részein a változó mennyiségű felhőzet mellett nem valószínű csapadék.  Délután többnyire erősen felhős lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szelet erősen viharos lökések kísérhetik, károkozásra is fel kell készülni. Jelentős hőmérsékleti különbség alakul ki a keleti és nyugati területek között: kora délután nyugaton 9, 13 fok, míg keleten 22, 25 fok várható.

Kedden felhős időre készülhetünk, csak rövid időszakokra bukkan elő a nap. Sokfelé várható áztató eső. Erős lesz, helyenként viharos lesz az északi szél. 10, 19 fokra melegszik a levegő.

Szerdán eső, zápor, zivatar az ország bármely részén kialakulhat. Az északi szél erős lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 22 fok között alakul.

Csütörtökön felhős, csapadékos idő várható, többfelé lehetnek záporok, zivatarok. Viharossá fokozódik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 17 fok között alakul.

Pénteken helyenként szakadozni kezd a felhőzet, a Tiszántúlon még esőre, záporesőre kell számítani. Erős lesz az északnyugati szél. 14,19 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton sokfelé csökken a felhőzet és kisüt a nap. Erős lesz a délnyugati szél, a csúcsértékek 18, 23 fok között alakulnak.

Vasárnap a napos és felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, elszórtan fordulhat elő záporeső. Élénk lesz a délnyugati szél, a legmelegebb órákban 18, 23 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hirdetés
Hirdetés betöltése...