Hetente 82 ezer méregnek van kitéve a szervezetünk


Hirdetés

A címben szereplő számadat ijesztő… ezek a méreganyagok nap mint nap bejutnak szervezetünkbe, a különböző élelmiszerek és környezeti hatások révén. Ha már bejutottak, ne raktározzuk, szabaduljunk meg tőlük!

 

Amikor a méreganyagok bejutnak, a szervezet megpróbálja megakadályozni a méreganyagok nagymértékű elterjedését, és ezért ezeket zsírral veszi körül, majd a test bizonyos területein tárolja. A méregtelenítés által a szervezetből távoznak a káros anyagok, így távoznak a fölöslegen felhalmozódott anyagok, a víz és a zsír is.

A nyirokrendszer az egyik legfontosabb tisztítónk, fontos szerepet játszik az optimális egészségügyi állapotunk megteremtésében. A bőrünk alatt található nyirokrendszer néha bizony eldugul, az ilyen helyeken a bőr fakónak és ödémásnak tűnik. Segítsünk néha a nyirokrendszernek, hogy megfelelően tudja üríteni a méreganyagokat.

Vegyünk igénybe nyirokmasszázst

Ez a fajta technika fokozza a nyirokáramlást, általa egészséges lesz az immunrendszer és a stressz is jobban elkerül. A masszázs által kitisztulnak a kötőszövetek, csökkenek a nyomásra fájó duzzanatok, ödémák. Ezt a masszázst ajánlatos szakemberre bízni, de otthon mi magunk is használhatunk durva szivacsot, fürdőkesztyűt, így elősegítjük a probléma megoldását.

Diétázzunk a nyirokrendszer megtisztításáért

Figyeljünk oda, hogy olyan ételeket fogyasszunk, melyek nem tartalmaznak túl sok méreganyagot. Kerüljük a túlzott sózást, és ha lehet mellőzzük a cukrot, zsírt, szénhidrátot tartalmazó ételeket is.

A víz mindig megoldás

Igyunk naponta legalább 6—8 pohár vizet, hiszen ezzel a nyirokrendszert is hidratáljuk, és a folyadék kimossa a méreganyagokat.

Mozogjunk, ugráljunk

A mozgás, nyújtás, lépcsőzés, trambulinon való ugrás mind hozzásegít ahhoz, hogy ne duguljanak le a méreganyagok szervezetünkben.

Szaunázzunk

A rendszeres szaunázás és gőzfürdőzés is hozzásegít ahhoz, hogy a méreganyagok a bőrön át távozzanak szervezetünkből.

Viseljünk kényelmes ruhát

A túl szoros ruhák korlátozzák a nyirokrendszer normális működését. A nők esetében ajánlott azt a tényt is szem előtt tartani, hogy a merevítős, kosaras melltartók sem tesznek jót a nyirokáramlásnak. Legalább otthon ne viseljünk melltartót.

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/hetente-82-ezer-meregnek-van-kiteve-a-szervezetunk

Hirdetés
Hirdetés betöltése...