Házi krémes receptje, cukorbetegeknek!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Nem jelenthet gondot manapság ha cukorbetegek vagyunk az édességet fogyasztása, kis fortéllyal készíthetünk igen ízletes és kedvelt  finomságokat. Ami szintén nagyon fontos, és ezt nehezebb megállni, az a mértékletesség! Ne fogyasszunk egyszerre sokat!

 Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt,
  • 35 dkg margarin,
  • 1 kávéskanál ecet,
  • 1 dkg só,
  • kevés hideg víz,
  • 3 db tojás,
  • 10 dkg fruktóz,
  • 1 csomag diétás vaníliás pudingpor,
  • 3 dl 1,5%-os tej,
  • 1 dl víz.

Összes tápanyagtartalom:   19996 kJ/4771 kcal, 76 g feh., 319,6 g zsír, 393 g szénh.
1 szelet tápanyagtartalma:   999 kJ/238 kcal, 3,8 g feh., 15,9 g zsír, 19,6 g szénh.

92312419

Elkészítés:

25 dkg margarint 8 dkg liszttel összegyúrunk, tégla alakúra formázzuk, és hideg helyre tesszük. A megmaradt lisztbe belekeverjük a maradék margarint, a sót, az ecetet és annyi vizet, hogy közepesen kemény rétestésztát kapjunk.

Hólyagosra dolgozzuk, hideg helyen pihentetjük, kinyújtjuk és a lisztes margarint a közepébe tesszük. A négy szélét ráhajtjuk és még háromszor hajtogatjuk. Minden hajtogatás közben pihentetjük. A kész tésztát kettéosztjuk és tepsi nagyságúra nyújtjuk.

Megszurkáljuk és forró sütőben, aranysárgára sütjük. A tészta másik felét ugyanúgy sütjük.

A krém készítése:  1 dl vízzel és 2 dl tejjel, 5 dkg fruktózt felteszünk forrni. A tojások sárgáját 1 dl tejjel és a pudinggal elkeverjük. Ha a tej forr, belekeverjük a pudingot és sűrűre főzzük. A tojások fehérjéjét nagyon keményre verjük a maradék fruktózzal, és a még forró pudingba keverjük.

Az elkészített krémet ráöntjük az alsó lapra, elsimítjuk és a felső lappal beborítjuk. Kockákra vágjuk. Ha a krémünk laza, a felső lapot külön vágjuk.

forrás

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...