Házi gyógymód felfázás ellen


Hirdetés


A téli hűvös és nedves idő beálltával sokszor szinte lehetetlen elkerülni azt, hogy fel ne fázzunk. Vásárolhatjuk a legjobbnak mondott cipőt, a legmelegebb pulóvert vagy harisnyát, mégis megtámad a betegség.

 

A hólyagfertőzések nagyrészét az E. coli nevű baktérium okozza, mely, hogyha a húgycsőbe vagy a húgyhólyagba jut, sok fájdalmat, szenvedést és kínlódást tud okozni. Tegyünk ellene, hogy ne keserítse meg a betegség téli hónapjainkat.

Szedjünk C-vitamint!

Mint tudjuk a C-vitamint szinte csodaszerként emlegetjük manapság, tény, hogy ezernyi betegség megelőzésében vagy gyógyításában játszik szerepet. Ha felfáztunk, szedjünk naponta ezer milligramm C-vitamint, hiszen bevitele savas kémhatásúvá teszi a vizeletet, így megakadályozhatjuk a baktériumok szaporodását.

Megoldás lehet a tőzegáfonya

A tőzegáfonyát kapszula vagy aszalt formájában is fogyaszthatjuk, nagy a C-vitamin tartalma is, és tökéletes megoldást nyújthat a felfázásos betegségekre. Megakadályozza és enyhíti a tüneteket, és nem engedi, hogy az E. coli baktériumok megtapadjanak a húgyhólyag falán.

Víz, víz, víz

Fogyasszunk minél több folyadékot, lehetőleg vizet a probléma esetén, így kimoshatjuk a gyulladást okozó baktériumokat. Ha igazán hatékony megoldást akarunk választani, akkor fogyasszunk csalánteát: sok ásványi sót és vitamint tartalmaz, tisztítja a szervezetet és a húgyutat. Lehetőleg ne filteres, hanem szárított levél formájában próbáljuk meg beszerezni. Naponta legalább 3-4 bögrével fogyasszunk.

Fertőtlenítés medveszőlő teával

A medveszőlő az egyik legjobb fertőtlenítő, antibakteriális és görcsoldó hatású gyógynövény. Keressük a belőle készült teát, kapszulát, hiszen kiváló hatása van a vesékre is. A forrázatából készült teát naponta 2-3 alkalommal fogyasszuk, de vigyázat legfeljebb két hétig használhatjuk.

 

Forrás:twice.hu

 

Hirdetés


Hirdetés betöltése...