Hatékony penészeltávolító szer, amely szinte minden háztartásban jelen van!


Hirdetés


Ha nem lépünk fel hatékonyan ellene, a penész könnyen komoly problémák forrása lehet, hiszen amellett, hogy kellemetlen szaggal árasztja el a helyiséget, allergiás reakciókat is kiválthat, légzési panaszok, szemviszketegség alakulhat ki, de az orrdugulás és torokfájás sem ritka.

penesz-600x400

A penészedés mögött egy gomba áll, amit meg kell semmisíteni. Az alábbi videóban lépésről lépésre megmutatják, hogy egy olyan vegyületből kell elkészíteni a hatékony penészeltávolító oldatot, amely a háztartások többségében jelen van: ez nem más, mint az oxigénes víz. Ennek másik nagy előnye, hogy pénztárcabarát, mivel jóval kevesebbe kerül, mint az üzletekben kapható, agyonreklámozott termékek.

Az oxigénes víz az izzadságfoltók eltávolítására is alkalmas. Egy szórófejes üvegbe tegyünk bele 2 rész oxigénes vizet, és 1 rész sima mosogatószert. Keverjük össze, majd fújjuk rá a sárgás foltokra. Várjunk fél órát, majd hideg, tiszta vízzel öblítsük ki a ruhát.

Alaposan fertőtleníthetjük a fogkeféket is. Egy kevés oxigénes vízbe áztassuk be a fogmosó szerkezeteket, majd utána alaposan öblítsük ki.

Na de térjünk most vissza a makacs penészfoltokra!

Öntsünk némi oxigénes vizet egy szórófejes flakonba, és azzal fújjuk be a penészes falakat, sarkakat. Hagyjuk, hogy az oxigénes víz 10 percig kifejtse gombapusztító hatását, majd ezután egy száraz, tiszta rongydarabbal töröljük le a felületet.

A penész nyom nélkül el fog tűnni. Erre a célra 3 százalékos oxigénes víz használata ajánlott, amely bármely gyógyszertárban beszerezhető.

forrás: filantropikum.com

Hirdetés


Hirdetés betöltése...