HATALMAS FÖLDRENGÉS VOLT HORVÁTORSZÁGBAN! PETRINJA ROMOKBAN!


Hirdetés


Horvátországban megmozdult a föld, erős, a Richter-skálán 6,4-es  földrengés rázta meg déli szomszédunkat. A földrengést több helyen észlelték Magyarországon is. A katasztrófa epicentrumának tekinthető Petrinja városa romokban.

Petrinja belvárosa romokban

A 6,4-es erősségű földrengés következtében helyi beszámolók szerint Petrinja kisvárosának belvárosa szinte teljesen megsemmisült. Ez a település volt a földrengés epicentrumában. Horvátország középső részén, Sziszektől légvonalban 9, közúton 16 km-re délnyugatra, Zágrábtól délkeletre, a Petrinjčica-patak és Kulpa folyó összefolyásánál fekszik – olvasható a Wikipédián. A felvételek szerint a település központi részén jelentősen megrongálódtak a házak.

petrinja földrengés horvátország
Petrinja városa a földrengés után. Fotó: MTI/EPA/CROATIAN RED CROSS HANDOUT

Veronában dél óta három földrengés is volt

Két órán belül háromszor is megmozdult a föld Észak-Olaszországban, Veronában, a déli horvátországi óta. 14 óra 2 perckor jött az első rengés, ami 3,4-es erősségű volt. Ezt szűk háromnegyed órával később egy 2,8-as erejű követte, és valamivel délután fél 4 óra előtt érkezett az eddigi legerősebb, 4,4-es fokozatú.

Pécsről is jelentettek anyagi károkat

Három Baranya megyei településen okozott kisebb anyagi károkat a keddi földrengés, sérülésről azonban nem érkezett bejelentés, közölte a Katasztrófavédelem honlapja alapján a Telex. Pécsről, Pettendről és Ligetről érkezett bejelentés a Katasztrófavédelemhez, Pécsen leomlott egy kémény.

Ez a Bama cikke szerint a Szent Mór utcában, az egykori bábszínház épülete melletti társasházban történt, egy férfi épp arrébb ált autójával, amikor egy méterrel mellette lezuhant egy tégla. A lap szerint kár keletkezett az autójában. A város több pontján emberek rohantak az utcára. Az Időkép információi szerint Pécsen az egyik áruház is berengett, emiatt az épületből mindenkit kiküldtek.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...