Használd ezt a természetes édesítőt cukor helyett!


Hirdetés


Manapság már rengeteg alternatívánk van a cukor helyett, ha édesíteni szeretnénk az ételeinket. Szerencsére a kör még nem zárult be, és találnak újabb olyan növényeket, amelyeket felhasználhatunk, ha édes ízekre vágyunk. Erre jó a Lucuma is.

Mi Is Az A Lucuma?

Egy dél-amerikai gyümölcsről van szó, amelynek íze leginkább a mangóéhoz hasonlatos, és szintén sárga színű a belseje. Az Inkák aranyának is hívták, és már ősidők óta megtalálható a természetben. Legfőképpen Peruban, Chilében és Equadorban őshonos. Felbecsülhetetlen eszmei/vallási értéke miatt, csak por formában lehet exportálni. Hazájában közkedvelt alapanyaga a fagyinak és az ünnepségek állandó szereplője is.

lucuma-edesito-1024x580

Lucuma természetes édesítő

 

Természetes És Egészséges

Manapság sokszor emlegetjük a „szuperétel” kifejezést. Ez a gyümölcsi is ebbe a kategóriába sorolható. A lucuma kiváló szénhidrát-, rost-, vitamin- és ásványianyag-forrás, a nagy koncentrációjú béta-karotin tartalmáról nem is beszélve. Ez teszi nagyszerű immunerősítővé. Emellett gazdag vasban, B12- és B1-vitaminban. Magas niacin tartalmának köszönhetően pedig könnyedén beállítja a koleszterin és a triglicerid egyensúlyt. Kiemelten ajánlott a cukorbetegeknek és a kismamáknak.

Nem Csak Hasznos, De Finom Is!

Amellett, hogy nagyszerű beltartalmi értékei vannak, fogyasztása különleges kulináris élményt is jelent. Remekül lehet vele ízesíteni tejet, shaket, fagylaltot, gyümölcsleveket.  A Lucuma por alkalmas zabkása, rizs, túró, joghurt édesítésére is. Felhasználható desszertek és sütemények előállítására és fehérjeturmixok, koktélok készítésénél is. Teába téve krémes, édes italt kapunk.

Hogyan Tudod Beszerezni A Lucumát?

Ahogy írtam is az elején a Lucumát por formájában fogod tudni megvásárolni leginkább bio boltokból, de az interneten is megrendelhető.

Baranyi Edina

Baranyi Edina

A sport már régóta a mindennapjaim részévé vált, de az edzőterem meghódítása óta az egészséges életmód, táplálkozás is nagyobb hangsúlyt kapott. Remélem, hogy eddigi tapasztalataimból és tudásomból Neked is tudok adni.

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

forrás

Hirdetés


Hirdetés betöltése...