HARC A PENÉSZHEZ VEZETŐ PÁRÁVAL – ÍME A LEGJOBB TIPPEK


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A fűtési szezonban a legtöbb lakás és ház ablakain folyik a víz. Ez a jelenség a magas páratartalom következménye, mely kezelés nélkül számtalan egyéb gondot okoz. Az ablakok azért párásak, mert jóval hidegebbek, mint a fal többi része. A nedves beltéri levegő az ablak közelébe jutva lehűl, eléri a harmatpontját és kiadja magából a nedvességet. A magas páratartalomnak ez csak az egyik velejárója. Súlyosabb következménye, amikor már megjelenik penész az ablakon, majd szépen lassan a falak, a bútorok felületén. A spórák elterjednek a levegőben és megfertőzik az egész lakást. Érdemes megelőzni ezt a problémát, nehogy asztmához és egyéb légúti megbetegedésekhez vezessen.

A penész a kellemetlen látvány mellett egészségtelen is, előzzük meg párátlanítással

– Hideg időben nem párásodik be az üveg, ha belső felét glicerinbe vagy fagyálló folyadékba mártott ronggyal vékonyan áttöröljük, majd száraz, puha ruhával fényesre dörzsöljük. Az áttörlést idõnként meg kell ismételni!

– Akkor sem párásodik az ablaküveg, ha szappanos vízzel lemossuk, alaposan leöblítjük és hagyjuk megszáradni. Ezután tiszta szappanos ronggyal vékonyan újból áttöröljük. De glicerinszappannal közvetlenül is bekenhetjük az üvegtáblát. A bekenést 10 naponként ismételjük meg.

– A lakásban az ablakok párásodását szellőztetéssel könnyen megelőzhetjük. A légcsere csökkenti a levegő páratartalmát, így nem csapódik le az üveg belső falára. A pára a lakásban mindig az ablakon jelenik meg, mivel ez a lakás leghidegebb pontja.

– A fürdőszobában a tükör párásodását is megelőzhetjük, ha tömény lúggal bekenjük, vagy nedves szappannal bedörzsöljük, majd tiszta vászonnal, ill. szarvasbőrrel áttöröljük. Ha a párásodás már megtörtént, a párát szellőztetéssel vagy hajszárítóval tüntessük el.

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...