Ha van okostelefonod, szinte biztos, hogy függő vagy! ( VIDEÓ )


Hirdetés


Nem véletlen, hogy a netfüggő kamaszok sokkal gyakrabban válnak depresszióssá – hívják fel a figyelmet a pszichológusok!

A függőségnek, az alkoholtól az internetig, az egyik legnagyobb kockázata, hogy azonnali kielégülést nyújt. Vagyis nem kell megdolgozni, kapcsolatokat építeni és időt befektetni egy-egy dolog realizálásába, mert rögtön van eredmény. Viszont ez csak látszólagos…

Vannak jelei

Az internetfüggőségnek is vannak látható jelei – folytatta. Az egyik ilyen, hogy ha egy függő elkezd netezni, elveszíti az időérzékét. A tevékenység tíz percnek indul, de eltelik három óra.

Ebből következően romlik az életminősége, mert elveszíti a kapcsolatai realitását, nem foglalkozik igazán a családjával, a barátaival, csak a külön kis virtuális világában él – magyarázta.

telofugges

Komoly következményekkel jár

A közösségi oldalak legnagyobb veszélyét az jelenti, hogy irreális kapcsolatrendszer épül ki miattuk. Egy folyamatosan netezőnek az a benyomása, hogy kiterjedt kapcsolati hálója van, mert több százan lájkolják, de ezek hamis jelzések.

A legtöbbször nem rendelkezik valódi kapcsolatokkal, mert azok befektetett időt, energiát és beszélgetést igényelnek – mutatott rá.

Nem véletlen, hogy a netfüggő kamaszok sokkal gyakrabban válnak depresszióssá, illetve a társadalomtól izolálódó szociopátia felé haladó emberekké – jegyezte meg.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...