Ha okostelefont készülsz venni, ezt a listát látnod kell! Lista a leggyakrabban meghibásodó telefonokról!!


Hirdetés


Az iPhone az Androidhoz hasonlóan gyakran kerül szervizbe. Kevés nagy nevű gyártó lehet büszke minden mobiljára. Bár némi óvatossággal érdemes fogadni a statisztikákat, de azért támpontokat nyújtanak a felhasználóknak, hogy melyik okostelefon romolhat el nagyobb eséllyel. A Blancco frissen kiadott, hatalmas adatbázison alapuló tanulmány a a meghibásodások száma alapján tette közzé a negatív Top listát.

A vizsgálat alapját azok a mobilok képezik, amelyeket Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és Ausztráliában 2017. október elsejétől december 31-ig a gyártók és a szállítók diagnosztikai tesztekre és adattörlésre (a Blancco világvezető cég az adattörlés területén) adtak át.

A legrosszabb Android telefonok

A jelentés megállapítja, hogy a negyedévben a Xiaomi Redmi 4 készülékkel volt a legtöbb baj az Android telefonok közül: mintegy 9 százalékuk romlott el. A negatív ranglistán a Motorola Moto G (5S) Plus követi 6 százalékkal. Még egy Xiaomi modellnek, az Y1 Redmi-nek 2 százalékkal sikerült a nyolcadik helyre befutnia.

Ami a gyártókat illeti: sajnálatosan kiugróan „teljesít” a Samsung: a problémás telefonok 34 százalékát a koreai óriás gyártotta.blancco2A lehangoló Samsung statisztikát már az előző, készüléktípus szerinti bontás is előrevetíti, hiszen megfigyelhető, hogy túl sokszor szerepelnek a Samsung készülékek. A Samsung Galaxy S7 ötödik helyezett, a Galaxy S8+ hatodik, a Galaxy S7 Active hetedik, a Galaxy S7 Edge kilencedik, az S6 tizedik lett. Árnyalja a képet, hogy a Samsung nagyon sokféle készüléket gyárt, sokféle árkategóriában.

Melyek a leggyakoribb hibák a vizsgált Android készülékek esetében?

Teljesítmény – 27%
Fényképezőgép – 5%
Mikrofon – 4%
Fejhallgató – 4%
Hangszóró – 3%

A jelentés szerint a teljesítményproblémák egy része a legújabb Android-szoftverek frissítésével javítható, de az Android „széttagoltsága” még ma is probléma, a legkülönbözőbb verziókkal futó készülékeket nehéz szoftveresen karbantartani. A jelenlegi androidos készülékek több mint fele több mint két éve elavult szoftverrel fut.

A legrosszabb iPhone-készülékek

A Blancco az almás készülékek között az iPhone 6-ot a tartja a leggyengébbnek a maga 26 százalékos meghibásodási arányával. A második helyen az iPhone 6S végzett 14, az iPhone 6S Plus pedig 9 százalékkal.

blancco3

A vizsgálat megjegyzi, hogy az iPhone 6 modelleknek több hardveres problémája van, mint a droidos telefonoknak.

Melyek a leggyakoribb hibák a vizsgált Apple készülékek esetében?

Bluetooth – 3%
Wi-Fi – 3
Fejhallgató – 2%
Mobil adat – 2%
Vevőegység – 1%

Mint látható, a vizsgált időszakban az androidos készülékektől eltérően az iOS telefonoknál nem került az első öt leggyakoribb hiba közé a teljesítményprobléma. Ez nyilván az Apple egységes szoftver-hardver előállításának, valamint a gyors, ütemezett frissítéseknek köszönhető.

forrás: hirado.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...