Hirdetés betöltése...

Ha így fogyasztjuk a gyömbért megszabadulhatunk a bélparazitáktól és az ízületi gyulladástól!


Hirdetés

A fermentált élelmiszerek nagyon egészségesek, éppen ezért fogyasszunk belőlük minél többet, főleg a téli, hideg időjárásban. A bennünk található jótékony baktériumok megvédik a szervezetet, erősítik az immunrendszert, és az emésztést is serkentik.

Az érlelt gyömbér mifelénk ismeretlen élelmiszer, de a keleti országokban előszeretettel fogyasztják az egészségük megőrzése érdekében. Használjuk ki pozitív tulajdonságait, és fogyasszuk mi is rendszeresen.

gyomber

Hozzávalók:

  • 250 gramm friss gyömbér gyökér,
  • 1 evőkanál tengeri só,
  • 300 ml almaecet,
  • 100 gramm cukor.

Elkészítés: mossuk meg, és hámozzuk meg a gyömbért, majd szeleteljük kisebb darabokra. Minden egyes darabot, egyenként forgassunk bele a sóba, és hagyjuk állni benne egy fél órán keresztül. Ezután tegyük a gyömbért egy tiszta befőttesüvegbe. Forraljuk fel az ecetet, majd keverjük bele a cukrot, és, amikor felolvadt, a keletkezett levet töltsük rá a gyömbérre.

Az üveget zárjuk le, és borítsuk be egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk így másnapig. Reggel vegyük le róla a konyharuhát, és tegyük 14-18 napra a kamrába.

Fogyasszuk napi rendszerességgel, akárcsak a savanyúságot. Nem kell túlzásba vinni a fogyasztását, csupán 5-6 karikát együnk meg belőle minden nap. Nem kell megijedni, ha rózsaszínesre vált a gyömbér, ez csak annak a jele, hogy nagyon friss.

forrás: twice.hu

Hirdetés
Hirdetés betöltése..