Ha fáj a füled, meleg sót rá ! Elmondjuk miért !


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A fájós fül sok esetben ez a megfázások szövődménye és mint minden betegséget, ezt is jó minél előbb kezelni. A nátha megelőzésére és gyógyítására számtalan hatékony alternatíva van és a fülfájásnál sem kell feltétlenül mindjárt gyógyszerekhez nyúlni.

Talán sokan emlékeznek még nagyszüleink jól bevált praktikájára, a meleg sóra. A meleg só serkenti a vérkeringést, ezáltal csökkenti a fülben a nyomást, ezáltal a fájdalmat. Arról, hogy milyen só legyen, eltérő véleményeket olvasni. Ez esetben elmondhatjuk, hogy akár tengeri, akár konyhasót használunk, az egészség szempontjából egy a fontos: hogy ne legyen finomított.

A “sópárnás” módszer hatékonysága vitathatatlan és külön szerencse, hogy minden háztartásban szinte azonnal bevethető. Csupán egy tiszta fehér pamutzokni és finomítatlan só szükséges az elkészítéséhez.

Készítsünk elő 1-1,5 csésze durva sót. Melegítsük egy serpenyőben kis lángon 4-6 percig folyamatosan kevergetve, majd jól rázzuk össze, hogy a hő egyenletesen eloszlódjon. Ezután töltsük zokniba és helyezzük a fájós fülre!

Fontos! Ha másnapra nem múlik a fülfájás forduljunk orvoshoz!

Magic-Salt-Sock-1

Fájdalom alapján a következőre gondolhatunk:

– a fájdalom nő, ha meghúzzuk a fülcimpánkat: külső hallójárat gyulladás

– fájdalom és váladékozás: külső hallójárat vagy középfülgyulladás

– fájdalom+ füldugulás: középfülgyulladás

– fájdallom + viszketés: allergia

Magic-Salt-Sock

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...