Ha ezt az 5 hibát nem követed el reggel, szebb lehet a napod!


Hirdetés


Ha már alapvetően úgy kelsz fel reggel, hogy ez tuti egy rossz nap lesz, akkor valamit biztosan rosszul csinálsz. Az alábbi dolgokon ha változtatsz szebb lehet a napod.

 

Túl sötét

Reggel totál sötétben ébredsz? Öreg hiba. A reggeli napfény nagyon fontos az egészségünk szempontjából. Próbálj meg reggelente kicsit több fényt beengedni a lakásodba. Ne sötétíts be teljesen éjszakára! A reggeli napfényből 20-30 percet merítve a bioritmusunk sokkal jobb lesz.

Víz

Kezd a napod egy pohár vízzel! Kutatások kimutatták, hogy akik reggel kevés vizet isznak, azoknak esélyesebb a rossz hangulat, fáradtság napközben.

Reggeli

Ha kihagyod a reggelit az meglátszik a munkádon. Sokkal türelmesebbek vagyunk ha reggeliztünk (legalább egy minimálisat), és jobb munkát is végzünk ilyenkor a kutatások szerint. Az agy működéséhez energiára van szüksége, egy kis fehérje és reggeli szénhidrát senkinek nem árthat.

Kevés fehérje

Az előbbi ponthoz kapcsolódik,  viszont egész napra értendő. Ha fehérje dúsan táplálkozunk, egészségesebb és jobb lesz a napunk. Próbálj arra figyelni, hogy minden étkezés tartalmazzon fehérjét. A legjobb a csirkemell, hal, túró.

Út

Egy svéd kutatás szerint a munkába vezető útnak is komoly hatása van a napunkra. Ha kellemesen telik a reggeli út, az pozitívan befolyásolja a napot, ha pedig rosszul, az negatívan. Ha a rossz reggeli utazásokat tapasztalod napjaid során, akkor próbálj meg ezen változtatni, és jobbá tenni. Hidd el, megéri átgondolni ezt a dolgot, még akkor is, ha ez a legnehezebb pontja ennek a cikknek.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...