Ha ezt a trükköt meglátod, többé sosem fogsz bolti tisztítószert használni!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A sütő tisztítása az egyik legkeményebb konyhai feladat, hiszen a ráégett zsírtól, és ételmaradékoktól nagyon nehéz megszabadulni. A bolti tisztítószerek sokszor annyira “hatékonyak”, hogy még azt is lemarják a kályháról, amit nem kellene. Ezt a tulajdonságukat annak köszönhetik, hogy nagyon sok vegyi anyagot tartalmaznak.

 

ha-meglátod-ezt-a-trükköt-többé-nem-vásárolsz-bolti-tisztitószert

 

Gondoljunk csak bele, ha egy tisztítószer károsítja a zománcot, akkor mit tesz a mi egészségünkkel, hiszen bőrön keresztül felszívódik, és belélegezzük. Cseréljük le a bolti tisztítószert egy sokkal természetesebb, és hatékonyabb megoldásra. Ahelyett, hogy órák hosszat súrolnánk az kályhát, próbáljuk ki az alábbi nagyon hatékony, és gyors megoldást. Bármilyen típusú sütőn, gáz, vagy akár villanytűzhelyen is alkalmazhatjuk.

Szükség lesz egy kevés ecetre, szódabikarbónára és citromsavra.

Kapcsoljuk be a sütőt, majd melegítsük fel 250 fokra, majd öntsük egy edénybe 1 liter vizet, és adjunk hozzá 5 evőkanál szódabikarbónát. Tegyük be az edényt a sütőbe, csukjuk be az ajtaját, és hagyjuk így egy fél órán keresztül. Ezután zárjuk el a fűtést, majd hagyjuk míg kihűl. Spricceljük be az üvegajtót egy kevés ecettel, csukjuk be, és húsz perc elteltével látni fogjuk, hogy teljesen megtisztul. Ha nem tökéletes az eredmény, ismételjük meg még egyszer az eljárást.

A makacsabb szennyeződésektől az alábbi módszer segítségével is megszabadulhatunk. Vizezzük be enyhén a sütő ajtaját, majd szórjuk meg szódabikarbónával, öntsünk rá egy kevés ecetet, és hagyjuk állni tíz percig. Ezután egy darab alufóliából gyúrjuk kis labdacsot, és ezzel dörzsöljük le a piszkos felületet. Majd töröljük le egy tiszta ronggyal. Ne féljük a fólia nem fogja összekarcolni az üveg felületet, csupán segítségünkre lesz abban, hogy könnyebben megszabaduljunk a szennyeződéstől.

Szerző: tudasfaja.com

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...

One Comment on “Ha ezt a trükköt meglátod, többé sosem fogsz bolti tisztítószert használni!”

Comments are closed.