Ha ez megtörténik, az olyan lesz mintha egyszerre összetörnénk kb 5,7 milliárd higanyos lázmérőt! Nagyon nem jó :(


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Amerikai földrajztudósok ijesztő következtetésre jutottak, miközben az az északi sarkkörön túli földterületeket vizsgálták. “Természetesen” a klímaváltozással van összefüggésben a megállapítás. Megpróbáljuk a lehető legegyszerűbben elmagyarázni, mi is az a “legújabb” veszély, ami  történhet a világgal, ha ezeken a területeken az úgynevezett permafroszt ( állandóan fagyott talaj ) felenged…

Nos:  A kutatók 2004 és 2012 között 13 helyen vettek mintát az Alaszkai permafrosztból, és a vizsgálatok után azt az adatot kapták, hogy az északi sarkkörön túli fagyott területen, kb: 793 millió kilogramm!! ( (56,8 millió liter ) higany, vagyis mérgező nehézfém található. Ez nagyjából 2szer annyi, mint a jelenleg ismert higanylelőhelyekben található higany összes mennyisége. Még ez a mennyiség sem okozna gondot, amennyiben “ott maradna”. (A permafrosztba egyébként a légkör higanygőz tartalma fagyott bele, és a talajban található szerves anyagok megkötötték,  így alakultak ki belőle évmilliók alatt mindenfelé fémlerakódások.) Ellenben az olvadás hatására, a higany szép “csendben” beszivárog” a tengerekbe, ahol az ott tanyázó mikrobák dimetil-higannyá, az egyik legerősebb ismert idegméreggé alakítják át. Ez pedig azt jelenti, hogy a teljes táplálékláncba bekerülhet a nehézfém, így eljutva az élelmiszerekig.

De mit is okozhat ez, konkrétan az emberre leszűkítve: elsősorban mozgási zavarokat, bélflóra zavar, vesefunkció-zavar, nyálkahártya-elváltozások, neurotoxikus hatás (idegrendszeri folyamatok), gátolja egyes enzimek működését, születési rendellenességeket okozhat, és utódról, utódra képes “öröklődni” 🙁

Mivel a folyékony higany folyamatosan párolog is, a légkörbe jutva a világ bármely pontjára képes eljutni. A kutatók most azt próbálják modellezni, hogy a globális felmelegedés, mennyi időn belül fogja azt a szintet elérni, amikor ez a folyamat már szinte visszafordíthatatlanná válik.

( A címben szereplő szám: Egy higanyos lázmérőben, kb 5-10 cm3 higany található. ( 1 cm3= 0.001 l ) A számolás “egyszerűsége” érdekében 10 cm3-el számoltunk. Ezt szoroztuk az 56,8 millió literrel, kerekítve ( 57 ), így jött ki a kb eredmény )

Szerző: diabetika.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...