Ha elolvasod ezt a cikket, 2-szer is meggondolod majd, hogy félbe törd a gyógyszert!


Hirdetés


Télen és tavasszal is, a vírusos megbetegedések ideje is eljön, így ha nem teszünk meg minden óvintézkedést a kórokozók elkerülése végett, könnyen megfázhatunk, és napokig otthon kell ülnünk, hogy kiheverjük az influenzát. Ha még nem annyira erősek, kellemetlenek a tünetek, akkor gyorsan, ösztönszerűen beveszünk egy fél tablettát, de ez a legrosszabb, amit a szervezetünkkel ilyenkor teszünk.

Ez bármilyen gyógyszer esetében igaz, hacsak az orvos javaslatára nem kell egy fél pirulát bevenni. Másképp ez abszolút tilos, hiszen a gyógyszerek úgy vannak kifejlesztve, hogy a külső részük védőréteggel lett bevonva, ezáltal a gyomornyálkahártya nem sérül a feloldódás ideje alatt.

Ha beveszünk egy fél paracetamolt, vagy aszpirint ez a védőhatás már nem tud érvényesülni, sőt az esetleges mellékhatások felerősödhetnek, így többet ártunk magunknak, mint azt gondolnánk. Ne tévesszen meg az sem, hogy a tabletták közepén egy vékony sáv figyelhető meg, mert ez nem azt jelenti, hogy ott kell kettőbe törni a bogyót.

Ezért, ha csak az orvos nem mondta, sose vegyünk be egy fél gyógyszert, mert nagyobb bajunk is lehet még belőle, mint, amit eredetileg csillapítani, megszüntetni akartunk volna.

forrás: filantropikum.com

Hirdetés


Hirdetés betöltése...