Ha eddig azt hitted péntek 13.-a a “legszerencsétlenebb nap”, akkor tévedtél! Az alábbi napok, sokkal “veszélyesebbek”!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A CIG EMABIT elemzői egy érdekes elemzésben, arra kerestek választ, hogy valóban a péntek 13.-a a “legszerencsétlenebb nap”-e az életünkben. A cég biztosításokkal foglalkozik, vagyis ők a káresemények számát vizsgálták, 6 évre visszamenőleg! Így az alábbi eredmény, pusztán egy statisztikai eredmény, “ezoterikusan” biztosan nem képes leváltani a többségi hiedelemként elterjedt péntek 13.-i napot! 🙂 Mivel, a statisztika szerint, egy teljesen más dátum, és nap az, amit a “legszerencsétlenebb” napnak nevezhetünk.

A felhasznált adatbázis szerint ugyanis:

  • kétszer-háromszor annyi kár következik be hétköznapokon, mint hétvégén,
  • a legtöbb káresemény hétfőn történik: az összes káreset egyötöde a hét első napján következik be,
  • az autóval közlekedőknek hétfőn kell a legóvatosabbnak lenniük, a statisztikák szerint ugyanis a legtöbb káreset ezen a napon – és legtöbbször a hónap 18. napján – történik,
  • a vagyon- és felelősségbiztosítás tekintetében a szombat, összességében pedig a szerda a legkritikusabb nap.

Összességében a legtöbb káreseménnyel bíró nap szerda 8-ára esik. Ezzel végleg eloszlatták azt a közhiedelmet, miszerint péntek 13. lenne a legszerencsétlenebb nap.

Az EMABIT nem csak a káresemények számát vizsgálta, hanem azok mértékét is.   A kárnagyságot figyelembe véve, a casco esetében csütörtök, míg a vagyonbiztosítás tekintetében pedig szombat a “legveszélyesebb,  legszerencsétlenebb nap”. Ezeken a napokon, az átlagnál általában 3szor magasabb az elszenvedett kárérték.

Mindent figyelembe véve pedig, a a legnagyobb káreseteket tekintve a szombat és az adott hónap 24. napja a legkritikusabb:

2018-ban legközelebb november 24-én lesz ilyen nap! Ha hiszünk a statisztikáknak, akkor ezen a napon fokozottan legyünk óvatosak! De természetesen a legjobb, ha a fentieket teljesen figyelmen kívül hagyjuk, és az év, minden napján a lehető legfigyelmesebben, legóvatosabban éljük a mindennapjainkat! 🙂

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...