Ha azt hiszed nem vagy elég jó, nagyon tévedsz! Csak gondolj erre a 8 dologra!


Hirdetés


Tudjuk, hogy az élet nem tökéletes. Egyszer fent, egyszer lent – ez mindig is így lesz. (…) Rajtunk múlik, hogyan fogadjuk és értékeljük a problémákat – pozitívan vagy negatívan. Dönthetünk, hogy boldogok vagy elkeseredettek leszünk-e. /Vera Peiffer

1. Senki sem tökéletes, így ne bántson, ha te sem vagy az.

Senki sem tökéletes, így azon bánkódni, hogy te miért nem vagy az felesleges. Ne gyötörd magad olyasmivel, ami lehetetlen. Mindenkinek vannak hiányosságai és erősségei, de senki sem feddhetetlen. Az a fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben és ezt sugározd magadról.

2. Az életed a te kezedben van

Akármilyen kilátástalannak tűnik is az élet, mindig van választásunk. Rajtunk áll, hogy milyen megoldást választunk és hogy mennyire küzdünk azért amit szeretnénk!

3. Mindig gondolkodj pozitívan

Nincs ha, lehet, vagy talán. Egyszerűen csak képes vagy rá! Leküzdöd az akadályokat és végül emelt fővel lépsz tovább. Akármilyen nehéz is egy helyzet, akármilyen rossz is egy adott szituáció, mindig jusson eszedbe, hogy minden véget ér egyszer és csak rajtad áll, hogy bedobod-e idő előtt a törölközőt, vagy kitartasz valami mellett, amit igazán fontosnak látsz.

4. Nincs veled semmi baj

De most komolyan. Biztosan vannak hibáid, és valószínűleg nem vagy tökéletes, de annyi baj legyen! A fejlődés és önismeret szempontjából nagyon fontos, hogy kritikus szemmel vizsgáljuk magunkat, de ez nem azt jelenti, hogy nem ismerjük el erősségeinket és értékeinket!

5. Mindenki hibázik, ez így van rendjén

Ha elbaltáztál valamit, ne keseregj rajta túl soká. Gyászold meg, amíg muszáj aztán kapd össze magad és menj neki még egyszer. Hiszen ismered a mondást:nincs lehetetlen feladat, csak gyenge akarat.

6. Ne légy igazságtalan magaddal szemben

Van egy mondás: “Ne ostorozd magad, csak ha előre visz a művészetben…”Egyszerű, de nagyszerű dolog ez. Mindegy, hogy hibáztál, vagy más okból nem tartod magad elég jónak, vagy érdemesnek, hidd el, amíg vesztesnek, gyengének, ostobának, stb. látod magad, nem fogsz tudni változtatni. Ne feledd, talán még nem találtad meg azt a dolgot, amiben kimagasló lehetsz! Ne add fel, egy nap úgyis rátalálsz… vagy az talál rád.

7. Minden problémát meg lehet oldani valahogy

Soha ne add fel. Soha ne ess pánikba. Az ijedtség, félelem, csüggedtség és a pánik elvakítanak. Lehet, hogy a megoldás ott van az orrod előtt, csak nem veszed észre. Hűtsd le magad, tisztítsd ki a tudatod és előbb utóbb megtalálod a megoldást!

8. Ne hasonlítsd magad másokhoz

Mindannyian máshonnan érkezünk, más utat jártunk be és más céljaink vannak. Nem csak a lelkünk, a testünk is különbözik. Ne hasonlítsd magad másokhoz, mert az ilyesmiben csak fájdalmat és szenvedést találsz, valós, belülről fakadó és tartós megelégedést semmiképen.

forrás: tudnodkell.info

Hirdetés


Hirdetés betöltése...