Győzzük le az epeköveket természetesen


Hirdetés


 

Az epekövek olyan kristályos képződmények amelyek koleszterinból és kalciumból állnak. Az epehólyagban és az epeutakban alakulnak ki. Ezek a kövek nagyon eltérő méretűek lehetnek. Vannak kisebbek, olyanok mint egy csipet só, vagy közel akkorák, mint egy golflabda. Az epekövek jelenléte a máj diszfunkciójára vezethető vissza. Anikor a máj rosszul végzi méregtelenítő folyamatát, epekövek képződnek. Ezek nagyban veszélyeztetik a szervezet egészségét. Az epekövek ellen természetesen is lehet védekezni gyulladáscsökkentő étrenddel és belső tisztító kúra tartásával.

Az epehólyag a máj által termelt epét tárolja. Az epe szükséges a zsirok lebontásához és metabolizálásához. Az extra epe tárolása lehetővé teszi azt, hogy a test hatékonyan eméssze a zsírban gazdag ételeket mint pl a steak és a tojás. Amikor a májban és az epehólyagban feltorlódnak a méreganyagok akkor az nem tud hatékonyan epét szekretálni. Ezt okozhatja az epekő képződésének jelenségét.

Az epekövek koleszterin és kalcium kombinációjából állnak. A legtöbb egyén nem tapasztal semmilyen külső tünetet. Amint a kövek egyre nagyobbak lesznek és gátolják az emésztést, enyhe vagy erős fájdalom jelentkezhet a has jobb felső részén. Ezek a fájdalmas epizódok általában este étkezés után, zsíros étel elfogyasztása után jelentkeznek. További tünetek a hasi puffadás, böfögés, gázosodás, zsíros széklet, alacsony energia evés után és hasmenés.

Epehólyag fertőzések

Az epekőben fertőző organizmusok is megtelepedhetnek, mint például az E. coli és Bacteroidok, ami további terhelést jelenthet a máj-és epehólyagra nézve. Ezek a fertőzések életveszélyes problémákat is okozhatnak, ezért törődni kell velük. Az erjesztett élelmiszerek és probiotikumok gátolják ezeket a fertőző baktériumokat és csökkentik a fertőzés súlyosságát.

Gyulladáscsökkentő étrend és életmód szükséges ahhoz, hogy meggátolhassuk az epekő kialakulását. Ez a diéta fitonutriens gazdag, organikus gyümölcsökből és zöldségekből, valamint fűvel táplált állatokból származó termékekből és egészséges zsír forrásokból áll, mint az avokádó, kókusz és oliva olaj. Szénával táplált tehenek és kecskék tejéből készült sajt a diéta fontos része mert gazdag omega-3 zsírsavban, D3 és K2 vitaminban. A K2 és D3 vitaminok segítenek szabályozni a kalcium-anyagcserét és együttesen gátolják az epekő kialakulását.

Az olyan ételek, melyek gazdagok szerves savakban és természetes enzimekben különösen fontosak az egész emésztőrendszernek, beleértve a májat és az epehólyagot. Ezen ételek közé tartozik az almaecet, a frissen facsart citrom, lime, kombucha, kimchi, vörös és savanyú káposzta. Probiotikumokkal dúsított, nyers fermentált tejtermékek mint a savó, kefir és amasai rendkívül kedvező hatásúak.

A máj egészsége függ a rendszeres böjtölési ciklustól is ami hatékonyan tisztítja és méregteleníti azt. A 12 órás böjt vacsora és a reggeli között egy remek napi szokás. Ha valaki a végső szilárd étkezését este 8-kor fejezte be, ne próbálkozzon más szilárd étel elfogyasztásával legalább 8 óra hosszat. Ez a testnek négy óra hosszat ad arra, hogy megeméssze és metabolizálja az ételt, majd 8 óra hosszat ad a májnak, hogy megtisztítsa önmagát.

Ha már megszokta ezt a 12 órás napi detoxifikálási ciklust, a mellett is dönthet, hogy növelje azt. Két-három 16 órás folyadék böjtöt minden héten és / vagy egy 24 órás folyadék böjtöt beiktatva a májra nagyon jó méregtelenítő hatással lesz.

Ezek a böjtölő időszakok sokkal könnyebbek, mint a legtöbben gondolnák. Ihatnak friss zöldséglét, erjesztett savót, kombuchát és vizet citromlével. A folyadék és tápanyagok a szervezetet nagyon tiszta energiával látják el, amely fokozza a máj képességét arra, hogy méreganyagtól megtisztítása magát, elősegítve ezzel a székletürítést is.

Bárki, aki epekő gyanús, éljen folyékony étrenden sok vízzel és citromlével, erjesztett savót, kókusz kefirt és friss bio zöldséglevet fogyasztva. Korlátozza a szilárd étel fogyasztást egy étkezésre naponta és fogyasszon igen mérsékelt adagokban gyulladáscsökkentő élelmiszereket.

 

Forrás:naturahirek.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...