Gyors trükkök és praktikák a hétköznapokra


Hirdetés


Amikor hajdanán a vízcsapból is a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás folyt, nem gondoltuk, hogy egyszer majd eljön az az idő, amikor a munkán kívül igencsak kevés időnk jut majd bármi másra is.

A takarítás lassan kimerül abban, hogy jobb esetben hetente végigfutunk a lakáson a porszívóval, és időnként, mikor már a pókháló a szemünkbe lóg, azt is leszedjük. Ha már ilyen időtlenségben szenvedünk, mit tudunk tenni, hogy mégis gyorsan és hatékonyan rendben tartsuk a körülöttünk levő dolgokat?

  • ha nem akar lejönni a műanyag edényekről vagy a kádról, csempéről a lerakódás, vágjunk ketté egy citromot, és dörzsöljük jó alaposan át vele a problémás felületet
  • sok konyhában, ebédlőben van téglaburkolat. Ha már nem tudjuk kellőképpen leporszívózni róla a koszt, egyszerűen mosogatószeres vízzel dörzsöljük át, majd gyorsan szárítsuk meg hajszárítóval, hogy ne ázzon szét a fal.
  • az üveg ajtókon és ablakokon, asztalfelületen gyakran marad meg a gyerekek újlenyomat-maszata. Nem kell miatta mindig kiakadni, jó, ha kéznél van egy ecetes rongy, és azzal percek alatt el tudjuk távolítani a koszt.
  • a beázott cipőt ne rakjuk a fűtőtestre, mert ott nagyon kiszárad és kitörhet. Inkább várjuk meg míg magától megszárad, majd töröljük le róla a vízfolt maradványait egy ronggyal, és jó vastagon kenjük be cipőkrémmel.
  • a húsvéti nagy sütés-főzésben gyakran előfordul, hogy a zsírszag megtölti a lakást. Hogy megelőzzük ezt, a kályha mellé egy kis tálacskába tegyünk egy kevés ecetet, ez majd felszívja a kellemetlen szagot.

Forrás:http://twice.hu/hobby/gyors-trukkok-es-praktikak-a-hetkoznapokra

Hirdetés


Hirdetés betöltése...